lauantai 1. joulukuuta 2018

Fox News uppoaa katsojien kuollessa


Fox News uppoaa seuraavan 10-20 vuoden kuluessa samalla kun yhä useampi sen katsojista kuolee.

Em. käsityksen esitti republikaaninen entinen strategia, Rick Wilson, jolla on 30 vuoden kokemus poliittisista kampanjoista aina presidentin vaaleista pieniin paikallisvaaleihin.

Rick Wilson kertoo, että Fox Newsin aloittaessa parikymmentä vuotta sitten, katsojien keski-ikä oli 45 vuotta. Nyt keski-ikä on 68 vuotta. Suurin yksittäinen katsojasegmentti on valkoiset harmaahapsiset miehet. Tuo sukupolvi on kuolemassa, eikä Fox Newsin republikaaninen propaganda vetoa nuorempiin katsojiin.  Ehkä sentään niihin, joihin salaliittoteoriat uppoavat.

Wilson myös ennakoi Fox Newsin ohjelmapolitiikan muuttuvan kun nyt yli 90-vuotias patavanhoillinen ja taantumuksellinen omistaja Rupert Murdoch kuolee. Tarkalleen ottaen Fox Newsin omistaa News Corp, jonka suurin omistaja Murdoch on. Rupertin kaksi poikaa ovat jo ottaneet isompaa roolia News Corpin johdossa, joten nähtäväksi jää, kuinka vallanvaihdos vaikuttaa Fox Newsiin.

Fox News on ryvettynyt aika monessa skandaalissa. Moni skandaali on karkottanut paljon potentiaalista katsojakuntaa. Kaikki katsojat eivät lopulta olekaan pahoja ihmisiä. Tässä Fox on tehnyt arviointivirheen olettamalla katsojien olevan aina republikaanisen pahuuden kannalla.

Kanavan pitkäaikainen kanavapäällikkö Roger Ailes ehti hallita kanavaa parikymmentä vuotta ennen kuin hänet pakotettiin eroamaan seksuaalista ahdistelua koskevien syytteiden takia. Ailes ehti kuolla ennen kuin joutui oikeuden eteen tekemisistään.

Kanavan suosituin puhuva pää, Bill O’Reilly sai lähteä samasta syystä kuin Ailes. Foxilla vallitsee raporttien mukaan toksista maskuliinista suosiva työilmapiiri. Katsojien kuollessa sellaisen agendan propagoiminen ei vetoa nuorempiin katsojiin.

Fox News on oiva esimerkki siitä, millainen yhden puolueen propagandakanava on. Uutisten kanssa sillä ei nimestään huolimatta ole mitään tekemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti