perjantai 16. marraskuuta 2018

Huhtasaari ja Trump degeneroituvat tiukkaan tahtiin


Kävin mielenkiintoisen ”Twitter Feudin” perussuomalaisen kansanedustajan Laura Huhtasaaren kanssa.

Lauralle on annettava piste siitä, että hän sentään osallistuu itse aloittamiinsa ketjuihin. Laura kommentoi toisinaan myös ihan itse blogejaan Uuden Suomen Puheenvuorossa.

Toki Lauralla on oikeus omaan mielipiteeseensä, mutta ei omiin faktoihinsa. Faktat kun ovat kaikille yhteisiä. Laura Huhtasaaren jutut näyttävät olevan faktavapaalta vyöhykkeeltä.

Trumpin fanituskin suodaan Lauralla, mutta kun hän esittää paikkansa pitämättömiä väitteitä USA:n politiikasta ja poliittisesta järjestelmästä, niin silloin on syytä puuttua asiaan. Jälleen kerran Laura narahti epärehellisyydestä. Lauran epätodet väitteet on usein pantu tietämättömyyden tiliin, mutta minä taas väitän Lauran valehtelevan tietoisesti aivan idolinsa, Donald Trumpin, tapaan.

Laurassa ja Trumpissa on paljon samaa: arrogantti tapa pitää tietämättömyyttä hyveenä. Narahdettaessaan valehtelusta, kumpikin korottaa panoksia kertomalla vielä suuremman valeen, joka edes etäisesti liittyy puheenaiheeseen. Tätä toistetaan sitten loputtomasti toiveena se, että muut väsyvät ainaiseen ”fact checkingiin”.

Ongelma ei ole pelkästään Trumpin ja Huhtasaaren ongelma vaan bullshit koskee kaikkia jyrkän oikeistolaisuuden edustajia. Tämä tuli ilmi ketjuun osallistuneiden kohdalla.  Oman bullshittinsä he kuittaavat keskustelukumppanin denialismina. Kun nämä hypoteettiset denialistit esittävät faktuaalisia kommentteja, jotka torpedoivat fanaatikkojen väitteet, niin jonkin sekavan päättelyketjun kautta totuudenpuhujat ovatkin tosiasiat kieltäviä denialisteja.

Huhtasaarelle ja Trumpille näyttää olevan yhteistä myös ajattelun degeneroituminen. Kun omaa haitalliseksi todettua agendaa ei millään pysty puolustamaan pätevin argumentein, niin ajattelu taantuu infantiiliksi raivoamiseksi.

Kumpikin yrittää betonoida hard core -kannattajakuntansa. Kun laajempaa kannatusta ei näytä löytyvän, niin radikalisoimalla oman hard core joukkonsa, voi tuntea olevansa olemassa ja vielä tärkeäkin.

Sakeita ovat sekä Huhtasaaren että Trumpin jutut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti