lauantai 10. marraskuuta 2018

USA Pohjois-Amerikan banaanitasavalta


Yhdysvallat on tällä hetkellä Pohjois-Amerikan banaanitasavalta, jossa vallitsee pseudo-demokratia. Muuhun näkemykseen ei voi oikein tulla, kun johtavia aatteita ovat rasismi, väkivalta ja rosvokapitalismi. Listaa voisi jatkaa, eikä banaanitasavallan määreitä olisi edes vaikeita löytää.
Syntymäni aikoihin ei-valkoisen väestön osuus oli 13 prosenttia. Nyt se on laskutavasta riippuen 38-44 prosenttia. 

Silloin kun olin vielä töissä, ei-valkoisen väestön osuuden arvioitiin saavuttavan 50 prosentin rajan vuonna 2032. Nyt aikarajaa on siirretty vuoteen 2044, sillä ei-valkoisen väestön syntyvyyden arvioidaan vähentyvän. Jo pelkästään ei-valkoisen väestön näennäinenkin elinolojen kohentuminen alentaa syntyvyyttä. 

Vähän kärjistäen voi sanoa, että lähes puolet äänestäjistä on rasisteja. Tämän verran äänestäjistä äänestää republikaaneja. Tuosta joukosta pahimmat rasistit löytyvät valkoisten miesten joukosta. Ja kun demografista jaottelua jatketaan, niin pahimmat rasistit löytyvät oman ikäpolveni valkoisista miehistä. 

Me sodan jälkeen syntyneet ikäluokat koimme kahtiajaon jo 60-luvulla. Silloin ne kärjistävät seikat olivat kansalaisoikeuskysymykset ja kanta Vietnamin sotaan. Lopulta edustamani puoli saavutti voiton.

Olen sanonut tämän jo aiemmin, mutta kerrataan nyt vielä. Voittomme jälkeen havaittavissa oli pahaa taisteluväsymystä. Vaivuimme flegmaattisuuteen mahdollistaen hävinneen osapuolen revanssin. Heiltä meni revanssiin 40 vuotta. Pitkäjänteisesti työstä heille täytyy nostaa hattua.

Nyt kahtiajako alkaa olla samalla tasolla kuin sisällissodan vuosina tai Vietnamin sodan aikoihin. Näköpiirissä ei ole sovintoa ennen kuin oma sukupolveni on kuollut ja kuopattu viimeistä miestä myöten. Edellisessä virkkeessä paino on sanalla ”miestä”.

Minä panen toivoni milleniaaleihin. Heitä on 80 miljoonaa. Jos heidät saisi aktivoitua, niin oman sukupolveni edustajia tuskin valittaisiin mihinkään viroihin. USA:ssa äänestäjien keski-ikä on korkeampi kuin muissa läntisissä maissa ja niin on ehdokkaidenkin ikä. USA:ssa valtaa pitävät harmaantuvat ikääntyvät miehet. Tämä siitä huolimatta, että vaalien 2018 yhteydessä naiset aktivoituivat, mutta eivät riittävästi.

Noiden historiaan kuuluvien tapahtumien jälkeen, banaanitasavallan piirteet tulevat esiin myös republikaaninen harjoittamassa vaalivilpissä. Tämä tarkoittaa sitä, että oman ikäpolveni republikaanit joutuvat turvautumaan likaisiin temppuihin, jotta saisivat betonoitua valtansa. Mitä sitten kun viimeinenkin harmaantuva republikaani on kuollut?

Näennäisesti demokratiaan kuuluvat instituutiot ovat paikallaan, mutta demokratian kanssa niillä ei ole mitään tekemistä. Ne ovat totalitarismia ja itsevaltaista hallintotapaa kannattavien linnakkeita. Republikaanit voivat onnitella tästä saavutuksesta itseään.

Yhdysvallat on kaikin mittarein jo banaanitasavalta. En oikein näe muuta tapaa korjata tilanne kuin laajamittainen kansannousu. Itse kannatan väkivallatonta vastarintaa, mutta kun vastapuoli turvautuu jo nyt järjestelmälliseen väkivaltaan, niin ruumiita tulee varmasti.

Yhdysvalloissa eletään veitsenterällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti