keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Kongressivaalien kisastudion jälkilähetys


Kisastudiossa juotiin eilen kaljaa.

Vaalit menivät aika odotetusti. Demokraatit valtasivat edustajainhuoneen ja republikaanit etenivät senaatissa.

Ennen vaaleja esitin arvion, että voimasuhteet edustajainhuoneessa olisivat demokraateille 220-215 ja senaatissa republikaaneille 52-48. Tuloksia ei ole vielä vahvistettu, mutta eiköhän suuruusluokka ole oikean suuntainen.

Kuvernöörien vaaleissa demokraatit etenivät ihan kiitettävästi erityisesti niissä osavaltioissa, joissa republikaaneilla oli paljon valtaa.

Ja mikä tärkeintä, Kalifornia on tiukasti demokraattien käsissä, vaikka republikaanit saivatkin paikallisvaaleissa muutaman yllätysnimen läpi. Onneksi se ei vaikuta Kalifornian linjaan mitenkään. Kaliforniaa taitaa olla niitä harvoja osavaltioita, joissa on ollut johdonmukainen ja systemaattinen linja. Tuo linja on amerikkalaisen mittapuun mukaan jopa radikaalin edistyksellinen. Suomalaisesta perspektiivistä se on ihan tavallinen.

Vaaleissa kaupunkien ja lähiöiden naiset olivat merkittävässä vaa’ankieli asemassa. Tällä kertaa he suuntautuivat edistyksellisempiin asioihin kuin viime vaaleissa, jolloin he vielä panostivat republikaanien fasistiseen ja kristofasistiseen agendaan.

Lähiviikkoina käydään armotonta jälkipeliä vaalien tiimoilta. Lokaa saavat kaikki niskaansa ihan äänestäjiä myöten. Pahoin pelkään, että väkivallalta ei säästytä.

Kisastudion krapulainen lähetys päättyy tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti