lauantai 24. marraskuuta 2018

Micheal Moore: Lopetetaan kaikki yhteistyö republikaanien kanssa


Pari päivää sitten monia dokumenttielokuvia ohjannut Micheal Moore oli vieraana MSNBN:n ohjelmassa Last Words.

Moore esitti teesin, että on aika lopettaa kaikki siltojen rakentaminen republikaanien suuntaan. Oli siinä muuta puuhaa, joten osa Mooren sanailusta meni ohi. Ehkä hän tarkoitti, että politiikassa on syytä lopettaa siltojen rakentelu. Demokraatit ovat aina olleet se osapuoli, joka on etsinyt yhteistä pohjaa ja tämä siitä riippumatta, ovatko demokraatit olleet enemmistössä tai vähemmistössä.

Kun republikanismista tuli trumplikanismia ja sen suuntauksen kannatuksen ollessa noin kolmasosa väestöstä, ei ole enää syytä tehdä yhteistyötä republikaanien kanssa. Siltojen rakentelua on jo harjoiteltu vuosikymmeniä tulosten ollessa huonoja, joten edistyksellisten olisi syytä kulkea aivan omaa tietään vähät välittämättä republikaaninen vaatimuksista.

Muutama päivä sitten kirjoitin siitä, kuinka republikaaninen puolue (GOP) on tätä nykyä, ja aivan erityisesti välivaalien 2018 jälkeen, kuollut puolue Kaliforniassa.

New York Times jatkoi samoilla linjoilla. New Yorkin osavaltion republikaaninen puoluepamppu Gerry O’Brien sanoi, että GOP on New Yorkissakin kuollut puolue, eikä puolue elvy ennen kuin ihmisillä on lentävät autot. Tämä tuskin tapahtuu yhdenkään nyt elossa ihmisen elinaikana.

On huomioitava, että maan koillisosan kuuden osavaltion senaattorien paikan (yhteensä 12) ovat 11 demokraateille ja 1 republikaaneille. Tuo ainoa republikaani on Mainen Susan Collins, joka aika ajoin on äänestänyt edistyksellisten asioiden puolesta, mutta on silti ollut erittäin haitallisten lakien kannalta suurimman osan aikaa. Collins on ollut koko senaattorin uransa ajan käsittämättömän tekopyhä. Tämä on tyypillistä niille republikaaneille, jotka ovat pyrkineet profiloitumaan maltillisiksi republikaaneiksi.

Collins on juuri niitä republikaaneja, joiden suuntaan on yritetty rakentaa siltoja, mutta koska republikaanit ovat rikollisen korruptoitunut organisaatio, niin tulokset ovat olleet huonoja.

Oikeastaan olisi aika mahtavaa, jos maa jakaantuisi kahtia siten, että kaikki republikaanit muuttaisivat Teksasiin, Louisianaan, Alabamaan, Mississippiin jne. Maan sisäinen muuttoliike on kuitenkin viime vuosina hidastunut. Ennen tässäkin suhteessa dynaaminen yhteiskunta on tullut staattiseksi. Tästä syystä siltojen rakennus republikaaninen suuntaan on syytä lopettaa kaikkialla maassa. Olojen kurjistuessa koko maa muuttuu lopulta siniseksi. Tämä kehitys tapahtuu äänestyskopissa, joten ei ole siinäkään suhteessa tarvetta yhteistyöhön republikaaninen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti