torstai 8. marraskuuta 2018

Vaaralliset ajat Amerikassa


California is made up in a Hollywood basement…not!

Vaalien jälkeinen päivä meni toipuessa kisastudion aiheuttamasta väsymyksestä. Lievä kankkunenkin oikeni päivän kuluessa.

Jonkinlaista nautintoa sai republikaanien panikoinnista. Trump erotti oikeusministeri Jeff Sessionsin aivan odotetusti. Vt. oikeusministerinä toimii kristofasisti ja valkoisen ylivallan kannattaja Matthew Whitaker. Uusi kongressi aloittaa toimintansa 3.1.2019, joten republikaaneilla on vajaat kaksi kuukautta aikaa aiheuttaa mahdollisimman paljon tuhoa. Sen he kyllä osaavat.

Tulosten julkistamisesta ei mennyt kuin puoli vuorokautta, kun republikaanit, oranssi presidentti etunenässä, ryhtyivät hyökkäykseen demokraattisia instituutioita vastaan, jollainen vapaa lehdistökin on, ainakin sen kuuluisi olla. CNN:n Jim Acosta bannattiin Valkoisen talon lehdistötilaisuuksista.

Keskiviikkona Donald Trump järjesti myös harvinaisen soololehdistötilaisuuden. Se oli piinaavaa katsottavaa. Se ei ole, ei pitäisi olla, enää kenellekään yllätys, että Donald on asiasta kuin asiasta totaalisen tietämätön. Piinaa lisäsi myös se, että lavalla oli vihainen seniiliä vanhuutta lähestyvä itsestään liikoja luuleva konna.

Trump ei silti ansaitse ainuttakaan säälipistettä. Trumpissa kiteytyy kaikki se, mikä liittovaltiossa on mennyt vikaan vuosisatojen kuluessa. Romahtamispisteessä oleva vanhus ei tälläkään kertaa herätä positiivisia ajatuksia. Tuo romahtamispisteessä oleva vanhus on myös rikollisen korruptoituneen hallintonsa koko kuva.

Kun presidentti panikoi keskiviikkona nähdyllä tavalla, niin se on osoitus siitä, että presidentti ei ole tehtäviensä tasalla. Donaldille on todella kova paikka, kun hänen vaalikampanjapäällikkönsä, Paul Manafort, käyttää oranssia haalaria. Ehkä Donaldin olisi itsekin syytä käydä sovittamissa oransseja haalareita, sillä evidenssi Donaldin vuosikymmeniä kestäneestä rikollisesta toiminnasta on jo kiistaton. Kun koko elämä on mennyt vehkeillessä, niin olisi jo korkea aika saattaa vehkeilijä tilille tekemistään.

Keskiviikon tapahtumia ei visualisoitu Hollywoodin elokuvastudioissa vaan ne tapahtuivat ihan reaalimaailmassa. Monta kertaa republikaanien vallassa ollessa olisi toivonut, että tapahtumat olisivatkin elokuvaa.

Seuraavat kaksi kuukautta ennen uuden kongressin toimikauden alkua ovat vaarallista aikaa Yhdysvaltain historiassa. Imperiuminsa tuhoa kohti kulkevat diktaattorit ovat aina pyrkineet maksimoimaan tuhon ennen loppua. Republikaanit ja Trump eivät ole tässä suhteessa poikkeuksia.

Ehtiikö republikaaninen konnakopla tuhota liittovaltion lopullisesti ennen tammikuun 3. päivää? Jännäksi menee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti