maanantai 19. marraskuuta 2018

Amerikan konservatiivit saivat revanssinsa


Me Vietnamin sodan vastustajat saimme voiton, mutta taisteluväsymys iski. Tätä tuolloiset sodan kannattajat ovat osanneet käyttää hyväkseen.

Nuo silloiset sodan kannattajat pääsivät valtaan jo 70-luvun lopulla. Jokainen vuosikymmen tuon jälkeen on vain vahvistanut heidän valta-asemaansa.

Syynä ja seurauksena on mm. se, että USA:n liittovaltion vaaleissa valitut edustajat ovat vanhempia kuin eurooppalaiset virkaveljensä. Muiden maanosien tilannetta en ole seurannut.

Oman sukupolveni taantumukselliset saivat revanssinsa meidän edistyksellisten pyöritellessä peukaloitamme. Revanssihenkisiä kismittää vieläkin se, että hävisivät kamppailun puoli vuosisataa sitten. Vielä kun tuo kamppailu käytiin ilta illan jälkeen tv:n uutislähetyksissä, niin onhan se kovaa.

Nyt nämä harmaantuneet eläkkeelle kuuluvat seniilit vanhukset ovat takertuneet valtaansa.

Revanssihenkeä osoittaa myös se, että he haluavat maksimaalisen kurjuuden heidän jälkeensä syntyneille sukupolville. Ajan kuluminen ei vain ole heidän puolellaan. USA:sta on tulossa monikulttuurisempi täysin harmaahapsien revanssin vastaisesti ja revanssista riippumatta.

Monta kertaa olen miettinyt, mikä ajaa ikääntyneen konservatiivisen klikin kurjistamaan oloja? USA kun on jo monessa suhteessa kolmannen maailman maa; sillä erotuksella että amerikkalaisilla on tolkuttoman paljon ydinaseita sekä tarpeettoman suuri ikuiseen hyökkäyssotaan viritetty armeija.

USA:n hallinnon konservatiivit ovat vieläkin katkeria puolen vuosisadan takaisesta tappiostaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti