keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Donald voi jo sovittaa oransseja haalareita


Vaikka yleensä kannatan lieviä vankeusrangaistuksia, olipa kyseessä mikä tahansa rikos, Donald Trumpin ja hänen rikostoveriensa tapauksessa, olen vankasti sitä mieltä, että kakku lusitaan täysimääräisenä vailla mahdollisuutta ehdonalaiseen.

Donald nyt vain täytyisi ensin tuomita rikoksista. Jos DJT:tä ei saada viralta, niin seuraava mahdollisuus tuomioon on tammikuussa 2021, kun uusi presidentti astuu virkaansa. Donald tuskin saa toista virkakautta. Tämä siitäkin huolimatta, että republikaanisesta puolueesta tuli trumplikaaninen puolue.

GOP:ssa on menossa puolueen sisäinen kissanhännänveto.

Kalifornian republikaaniset puoluepamput ovat monessa haastattelussa todenneet GOP:n olevan kuollut puolue. Varmimpina GOP:n tukijoina on pidetty osavaltion pohjoisosan agraarilla alueilla asuvia. Tilanne on tuossa asiassa nyt muuttunut.

Vielä vuonna 2016 republikaaneilla oli em. mainituilla alueilla yli kymmenen prosenttiyksikön etumatka demokraatteihin. Vuoden 2018 vaaleissa etumatka kutistui puoleen.

Republikaanit eivät löydä edes utopistikaan tapaa puolustaa taantuvaa puoluettaan näivettymiseltä Kaliforniassa.

Historiallisesti Kalifornian poliittinen liikehdintä saavuttaa muun maan vuosien viiveellä ja silloinkin laimeammassa muodossa. Tämäkään ei ole itsestään selvää. Republikaanien kutistuminen pienpuolueeksi Kaliforniassa indikoi sitä, että pian republikanismi (trumplikanismi) ei kanna pitkälle muuallakaan maassa.

Mutta takaisin Trumpille sopivaan rangaistukseen.

Jos hänet saadaan tuomittua edes talousrikoksista, edessä on vuosikymmenten kakku. Kun kyseessä on yli 70-vuotias henkilö, tuomio tarkoittaa käytännössä samaa kuin elinkautinen.

Pahin mahdollinen rangaistus Donaldin kannalta on rikollisuuteen perustuvan business-imperiuminsa tuhoutuminen. Koska koko imperiumi perustuu rikokseen (esim. rikolliseen korruptioon), niin sellainen imperiumi joutaakin tuhoutua. Samalla tavoin saisi moni muukin rikollinen business-imperiumi tuhoutua.

Kun vielä kiristetään ruuvia, niin ainakin kolme DJT:n lasta ovat olleet mukana tehtailemassa rikoksia isänsä business-imperiumissa. Heidänkin olisi syytä istua kakkunsa loppuun. Vaikka he olisivatkin saamassa pitkät tuomiot, niin he jopa saattavat päästä vapaiksi ennen kuolemaansa. Mahtaa vituttaa, kun vapautuessaan on köyhä? Mahtaa vituttaa, kun pääsee legendaaristen amerikkalaisten rikollisten joukkoon? Tuo jälkimmäinen tosin saattaa olla meriitti; sen verran kieroutunutta ajattelua liittyy trumplikanismiin.

Tuomioita odotellessa voi sovittaa vaikka oransseja haalareita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti