maanantai 15. elokuuta 2016

Uuden tutkimuksen mukaan sinkut elävät tyydyttävämpää elämää kuin naimisissa olevat



Meta-analyysin mukaan sinkut elävät tyydyttävämpää elämää kuin naimisissa olevat. Analyysi kattoi yli 800 akateemista tutkimusta aiheesta.

Tutkimuksessa kiinnitettiin huomiota eri mittareihin, joilla tyytyväisyyttä elämään voidaan kuvailla. Tutkimuksessa osoitettiin, että avioliitto ei paranna elämänlaatua vaan avioliiton paremmuus on pelkkä myytti.

Oikeastaan tutkimustulos ei lainkaan yllättävä. Ihmiset ovat huomanneet tämän jo vuosikymmeniä sitten. Avioliitojen kokonaismäärä suhteessa väestöön on ollut lähes jatkuvassa laskussa. Avioerot ovat lisääntyneet sitä mukaa kun ihmiset ovat havainneet avioliittojensa haittojen olevan suurempia kuin hyötyjen.

Tutkimusraportista voisi vetää sen johtopäätöksen, että avioliiton oudon pitkään jatkunut suosio perustuu aivopesuun, ryhmäpaineeseen jo joissakin tapauksissa jopa uskonnolliseen vakaumukseen. Luulisi jo nykyihmisen vapautuneen noista elämää ankeuttavista tekijöistä.

Tulos on erityisen murskaava uskonnollisten fundamentalistisesti avioliittoon suhtautuvien järjestöjen kannalta. Sellaisia ovat viime aikoina Suomessa olleet mm. Aito Avioliitto ry ja Eduskunnan Familia -verkosto.

Avioliittoinstituutiota on ylläpidetty erilaisin syrjivin etuoikeuksien; mm. taloudellisin eduin. Nämä edut eivät kuitenkaan kompensoi avioliiton selviä haittoja. Olisi jo korkea aika luopua kaikista avioliittoinstituution eduista.

Oikeastaan avioliittoa säätelevät lait voitaisiin lopettaa ja siirtää sopimusoikeuden pariin. Ihmiset ovat täysin kykeneviä sopimaan suhteensa juridisista implikaatioista sopimuksin. Siihen ai tarvita mitään ”standardimuotoa”, jos jotkut nyt enää haluavat solmia avioliiton.

Asiasta raportoi mm. Independent:

1 kommentti:

  1. Kuulehan sinä alituinen höpöttäjä. Vielä me molemmat onnessamme kiitämme ja ylistämme Jeesusta polvillamme. Koitetaan jaksaa odottaa vielä hetki..

    VastaaPoista