tiistai 9. elokuuta 2016

Juha Ahvio ja Jyri Komulainen tukkanuottasilla



Patmoksen pellehermanni, Juha Ahvio, palasi kesälomalta Patmoksen palstalle otsasuonet pullottaen räyhäämään Jyri Komulaiselle.

Ahvio ja Komulainen ovat molemmat teologian tohtoreita ja dogmatiikan dosentteja. Minusta on aina hulvattoman hauskaa seurata kun teologit ovat keskenään tukkanuottasilla. Komulainen on luterilaisen kirkon piispainkokouksen pääsihteeri ja Ahvio nyt vain on Ahvio, Patmoksen tutkimusjohtaja.

Ahvion otsasuonet pullistuivat sen johdosta, että Komulainen kirjoitti Suomen Kuvalehden blogissaan 26.7.2016, että kristinusko ja islam polveutuvat molemmat Abrahamista. Komulainen perustelee näkökantansa aika lailla samanlaisin perustein kuin tässä blogissa esitetyt näkemykset noiden uskontojen yhteisestä juuresta. Tämä ei kuitenkaan tee Abrahamista todellista historiallista henkilöä, eikä jumalasta tai jumalista todellisia olioita.

Ahvio pyrki puolestaan osoittamaan, että kristinuskon jumala ja islamin jumala eivät ole sama olio tai edes polveudu samasta lähteestä - Abrahamista.

Ahvio rakentaa argumenttinsa uskontunnusten varaan, erityisesti niiden luterilaisten versioiden varaan. Tämä on jo lähtökohtaisesti tuhoon tuomittu strategia.

Augsburgin uskontunnustus ja Augsburgin uskontunnustuksen puolustus eivät tee Ahvion jumalasta yhtään sen todellisempaa kuin Komulaisenkaan jumalasta – tai muslimien jumalasta. Jumalia ei nyt vaan ole.

Komulaisen kirjoituksen voi käydä lukemassa tuolta:

ja Ahvion kirjoituksen tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti