maanantai 22. elokuuta 2016

Olen synnitön, minulla on repullinen kiviä, kuka kivitetään?



Otsikkoon voi kommentoida, että en halua, enkä koe tarpeelliseksi, kivittää yhtään ketään missään olosuhteissa. Väkivaltafantasiat jätän uskoville ja tällä kertaa uskovilla tarkoitan kristittyjä, muslimeja ja judaisteja. No menkööt hindut siinä sivussa. Tälle poppoolle väkivaltafantasiat ovat muodostuneet pakkomielteeksi.

Silti jaksaa aina hämmästyttää erityisesti fundamentalistien myönteinen suhtautuminen väkivaltaan. Väkivalta näyttää olevan tuon kaikkivaltiaaksi väitetyn taivashepun ainoa toimintapa. Tämä puolestaan on oikeuttanut fundamentalistit toimimaan väkivaltaisesti: kaikki epäeettinen toiminta on hyväksyttävää, jos tehdään taivashepun nimissä.

Ainakin Abrahamista polveutuvat uskonnot ovat täten luonteeltaan sadomasokistisia. Väitteen tueksi ei tarvita kuin noiden em. uskontojen opaskirjojen – esim. Raamatun ja Koraanin – lukeminen. Kyseiset kirjat ovat täynnä tarinoita siitä, kuinka ei toimita. Kyseiset kirjat ovat täynnä tarinoita siitä, kuinka läpimätiä taivasheput ovat. Ne ovatkin opaskirjoja epäeettiseen elämään.

Ihmiskunnan onneksi mitään taivasheppuja tai mitään yliluonnollisia olentoja ei ole olemassa, joten luopumalla epäeettisestä uskosta ihmisen asema paranee paljon: Ketään ei tarvitse kivittää, eikä kivittämisellä tarvitse edes spekuloida.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti