torstai 18. elokuuta 2016

Suonpää tylyttää Aito Avioliittoa



Samuli Suonpää käytti verkkojulkaisu Valomerkissä 17.8.2016 puheenvuoron, joka oli otsikoitu: Raamattu ei ohjaa kristittyjä.

Suonpää lataa teesinsä heti lähdössä: Usein raamatuntulkintaa käytetään apuna silloin, kun ei kehdata myöntää, mistä omassa näkemyksessä todellisuudessa on kyse.

Suonpään puheenvuoron alku on vastine samassa julkaisussa julkaistulle Piia Rytilän puheenvuorolle. Rytilän pointti oli, että homokeskustelu ei kuulu raamattukeskusteluun. Vastineessaan Suonpää käy lyhyesti läpi naispappeuskeskustelusta alkaneen ja sittemmin homokeskusteluun johtaneen raamatuntulkinnallisen keskustelun.

Naispappeudesta Suonpää toteaa:
Ei Raamattu kuitenkaan juuri kenellekään ole ollut se perimmäinen syy vastustaa naisten mahdollisuutta toimia pappina. Kyse oli paljon yksinkertaisemmasta asiasta. Kyse oli siitä, ettei nyt tosiasiassa muutenkaan pidetty naisia ihan yhtä ihmisinä kuin me miehet olemme.

Homoista ja Raamatusta Suonpään kommentti on mm. Aito Avioliitto ry:n kannalta murskaava:
Samoin se menee niiden homoliittojenkin kanssa. Niin pitkään kun minä pidin homoseksuaalisuutta tuomittavana tai ainakin jotenkin naurettavana, oli helppo tukeutua Paavalinkin sanaan miesten kanssa makaavista miehistä. Tästähän Aito avioliito -kampanjassakin on todellisuudessa kyse. Homoutta pidetään iljettävänä ja Raamattua tarvitaan avuksi, kun ei kuitenkaan kehdata myöntää, mistä näkemyksessä todellisuudessa on kyse.

Noinhan se on: sentimentaalisia omia mielipiteitä fobioineen puolustetaan Raamatulla.

Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä änkyrät sanovat Suonpään puheenvuorosta. Änkyröillä ei ole käytössään kuin huonoja argumentteja, joten änkyrät jäävät yksin poteroihinsa muun maailman mennessä menojaan.

Suonpään puheenvuoro löytyy tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti