maanantai 8. elokuuta 2016

Puolimatkan pippelitesti



Tapio Puolimatkalle tehtiin 18.4.1953 pippelitesti ja hänen todettiin olevan poika. Tai niinhän Tapio haluaa uskoa.

Tapiolla on neljä poikaa. Ilmeisesti näille kaikille on tehty pippelitesti ja heidän todettiin olevan poikia. Näin Tapio toivoo, mutta Tapiolle taitaa olla kova paikka, jos joku, jotkut tai kaikki pojista ilmoittavat sukupuolekseen ”hökönökö”.

Tapion pienimielisestä ajattelusta saatiin taas nauttia Seurakuntalaisessa 4.8.2016 julkaistussa kirjoituksessa, joka oli otsikoitu Avioliittokirjasta kiistellään. Lieneekö uudestisyntynyttä professoria harmittanut, että tämä Räsäsen pariskunnan kirjoittama propagandateos on saanut niin paljon huomiota änkyröiden keskuudessa? Änkyrät voisivat pistää kisan pystyyn, kuka kirjoittaa kaikkein taantumuksellisimman kirjan.

Tapion kirjoituksen otsikko on hieman harhaanjohtava. Kirjoituksessa käsitellään aika vähän otsikon mukaista kirjaa. Enimmäkseen Tapio jaarittelee joutuvia sukupuolesta. Jotenkin pippelit ja pimpit ovat muodostuneet näiden Aito Avioliiton Jeesus-mafian kätyreiden pakkomielteeksi.

Kun spn-avioliiton vastustaminen kusi nilkoille, niin mikä tahansa sorron ja syrjinnän muoto käy. Viime aikoina näille änkyröille on tärkeimpänä aiheena ovat olleet sanaan ”sukupuoli” liittyvät merkitysyhteydet; tai kun kyse on änkyröistä, niin merkitykset joilla ei ole merkitystä.

Kromosomitkin kelpaavat sorron ja syrjinnän lähtökohdaksi. Tämä tietenkin edellyttää kaiken viimeaikaisen tutkimustiedon kategorista kieltämistä, mutta siihen Puolimatkalla on vuosikymmenten harjoitus. Mitä se vaikuttaa Puolimatkan omaan elämään, onko sukupuolia 2, 200 vai 7 miljardia? Tai ehkä se vaikuttaa siten, että Tapiokin haluaisi ilmoittaa sukupuolekseen ”hökönökö”, mutta ei kehtaa. Sellaista se usko teettää.

Ei ikinä uskoisi, että Puolimatka kirjoitti kahdesta väitöskirjastaan ensimmäisen käytännöllisestä filosofiasta. Puolimatkan jutut ovat parhaimmillaankin vain puolivillaisia apologioita. Mitään muuta voi odottaa hepulta, joka pitää Alvin Plantingaa idolinaan? Kaikki Plantingan argumentit onkin ammuttu alas yksi toisensa jälkeen.

Puolimatka ei ole vuosikymmenien harjoittelusta huolimatta onnistunut kehittämään mitään omaa ajattelua. No ei tietenkään, koska ajattelu on vaarallista, sillä silloin menee usko siihen Tapio niin hellimään Raamattuun. Onkin siis turvallisempaa kerätä tolkuton määrä sitaatteja milloin kenenkin toisen ajattelusta. Ainoa kriteeri tässä sitaattien vyörytyksessä on se, että sitaatit edes etäisesti tukevat juuri Tapio pienimielisiä mielipiteitä.  Tällä kertaa lainauksen kohteena oli kallonkutistaja Paul McHugh, jonka jutut on nekin moneen kertaan debunkattu ja tämä samasta syystä kuin Puolimatkakin on joka ainoa kerta väärässä: usko taivasheppuun on sumentanut heidän ajattelunsa.

Tällä tavalla Tapio kaiketi luulee vapautuvansa vastuusta. Tapio on kirjoitustensa perusteella aina vastuullinen kuvittelemalleen Jumalalle, mutta kun pistää taantumukselliset ja haitalliset jutut muiden sanomisiksi, niin silloin Tapio on itse oikein taivaskelpoinen. Ei vittu, pippelitesti on pannut Puolimatkan pään totaalisen sekaisin.

Mielenkiinnolla odotan, onko Puolimatkalla kanttia julkaista sepustuksensa esim. Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla. Joka kerta kun uudestisyntynyt professori on raapustanut sinne jotain, niin hän on saanut kylmää kyytiä ja ihan aiheesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti