keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Viikon 16/2016 Aasinlakki menee Patmoksen Juha Ahviolle



Nyt olen vähän myöhässä viikon 16/2016 Aasinlakki palkinnon kanssa. Palkintoa menee selvällä erolla Patmoksen Juha Ahviolle.

Patmoksen blogissaan 24.4.2016 Ahviota närästi se, että Yhdysvalloissa 20 dollarin setelistä poistetaan Andrew Jacksonin kuva ja tilalle pannaa Harriet Tubmanin naama.

Jackson oli paatunut orjuuden kannattaja. Jacksonin kyseenalaisiin meriitteihin kuuluu myös alkuperäisväestöön kuuluvien intiaaniheimojen suoranainen kansanmurha. Sellaisen hepun tirsa joutaakin hävitä setelistä.

Erityisesti Ahviota närästää se, että tilalle tulee naisen naama ja erityisesti se, että tuo nainen sattuu vielä olemaan musta. Tubman oli oikein esimerkillinen kansalaisaktivisti, joka toimi orjuuden lopettamiseksi. Tuban myös taisteli naisteen äänioikeuden puolesta.

Kun on lukenut Ahvio kirjoituksia vuosien ajalta, niin selvä tendenssi on rasismi ja vihamielisyys naisia kohtaan. Ahvio suorastaan halveksii lähes kaikkia vapausoikeuksia.

Tuo Jackson vs. Tubman jupakkaa koskien Ahvion strategia on turvallinen: rasistisia ja naisvihamielisiä mielipiteitä voi laukoa ihan miten sattuu, kun kyseessä kaukaisen maan setelin kuvasta. Kuitenkin Ahvio rasismi ja naisten sortaminen on niin silmiinpistävää, ettei sitä voi jättää huomiotta. Kyseiseen seikkaan ovat monet Ahvion lukijat kiinnittäneet huomiota blogin kommenttiosuudessa.

Tästä syystä viikon 16/2016 Aasinlakki menee Juha Ahviolle.

http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/844/usa_n_presidentti_andrew_jacksonin_kuva_poistetaan_20_dollarin_setelin_etupuolelta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti