keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Fiksut islantilaisnuoret - nolla prosenttia uskoo Jumalan luoneen maailman



Jo alkuvuodesta oli puhetta siitä, kuinka nolla prosenttia islantilaisista nuorista (alle 25v.) uskoo Jumalan luoneen maailman. Tällaista kehitystä voi pitää pelkästään positiivisena.

Nyt aiheeseen olivat kiinnittäneet huomiota sekä Seurakuntalainen että Uusi Tie. Molemmat verkkojulkaisut kiemurtelivat asian kanssa: näiden julkaisujen toimittajille näyttää olevan vaikeaa hyväksyä faktaa, että kristinuskossa ei ole mitään totuutta, ei edes siteeksi.

Seurakuntalainen oli otsikoinut juttunsa: Ateismi haastaa kristillisen uskon Islannissa. Uusi Tien otsikko oli täsmälleen sama.

Jotenkin näiden kristillisten julkaisujen oli taas syyllistyttävä tahalliseen paskanpuhumiseen, jota myös valehteluksi kutsutaan. Asialla ei ole mitään tekemistä ateismin kanssa; ei ainakaan sen alkuperäisen islantilaisen kyselytutkimuksen mukaan. Nuoret eivät vaan usko Jumalan luoneen maailmaa, siinä kaikki.

Se ei varsinaisesti ole ateismia, jos ei nyt vaan usko juuri Jumalan luoneen maailmaa. Tosin monet näistä ihmisistä ovat kristillisen käsityksen mukaan ateisteja, mutta taas kerran: ateismista ei tuo kyselytutkimus sanonut mitään.

Tässä luomiskysymyksessä islantilaiset nuoret ovat hyvin kiinni realiteeteissa. Samanlaisen kehityksen toivoisi tapahtuvan Suomessakin. Uskonnot ja niihin liittyvät perusteettomat uskomukset ovat aiheuttaneet ihmiskunnalle sellaisia haittoja, että sellaisia ei tulisi suosia edes perinteiden nimissä.

Jumalia ei nyt vaan ole ja sen ovat islantilaiset nuoret sisäistäneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti