torstai 21. huhtikuuta 2016

Tapio Puolimatkan teokraattinen fasismi



Taas kerran uudestisyntynyt professori Tapio Puolimatka on julkaissut vanhaa kaavaa toistavan nillityksen Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla.

Puolimatkaa vituttaa niin vietävästi se, että hän on saanut kyseenalaisen kunnian vastaanottaa sekä Huuhaa- että Kunniarotta-palkinnot. Jonkin verran Puolimatka antaa siimaa Skepsiksen Huuhaa-palkinnolle, mutta Setan myöntämä Kunniarotan arvonimi saa Puolimatkan kiehumaan kiukusta.

Aina Puolimatka se vain jaksaa vaatia avointa keskustelua milloin mistäkin aiheesta; yleensä hänen omien kirjoitustensa aiheista, mutta heppu ei koskaan itse osallistu keskusteluun. Lakeijat hoitavat itsensä nolaamisen, koska Puolimatka on itse niin herkkähipiäinen, ettei itse enää kehtaa asettaa itseään naurunalaiseksi pelleksi.

Puolimatkan niin halveksima Seta ei ole koskaan rajoittanut Puolimatkan sanomisia millään tavalla: Tapio on saanut sanoa sanottavansa aivan vapaasti. Se että Puolimatkan sanomiset ovat pähkähulluja ja tyypillisesti selvästi epätosia, ei ole Setan ongelma vaan yksinomaan Puolimatkan. Tapiota nähtävästi kiukuttaa se, ettei hänen sanomisiaan pidetä tosina. Miksi edes pitäisi? Kun jutut ovat seinähullun epätosia horinoita, niin ne voi jättää huomioitta. Vapaus olla sanomatta yhtään mitään on sekin sananvapautta.

Toisaalta, kun seinähullut epätodet väitteet asetetaan kriittisen tarkastelun jälkeen naurunalaiseksi, pilkan ja inhon kohteeksi, sekin on sananvapautta. Lisäksi se on myös Puolimatkan kaipaamaa avointa keskustelua. Puolimatkalla on aivan sama mahdollisuus toimia samoin vastapuolensa suhteen, mutta faktaperustein Puolimatka ei siihen pysty. Täten Tapion on pakko projisoida omat heikkoutensa vastapuolen heikkouksiksi.

Tuo edellä mainittu strategia on kovin säälittävää touhua niinkin oppineelta mieheltä kuin Puolimatka. Vielä säälittävämmäksi viimeisimmän Puolimatkan kirjoituksen tekee vanha stalinisti-kortin pelaaminen. Se argumentti on jo niin nähty ja heikoksi havaittu. Puolimatka yrittää siten vain peittää oman teokraattiseen fasismiin tähtäävän politikointinsa.

Puolimatkan henkilöhistoriasta löytyy jos jonkinlaista teokraattista fasismia kannattavaa kuppikuntaa. Niitä on käsitelty tässäkin blogissa jo toista vuotta. Teokraattisen fasismin periaate on aina sama: aiheesta saa puhua vaikka kuinka paljon, kunhan on samaa mieltä kuin Puolimatka ja hänen kuviteltu taivaallinen tyranninsa.

Koska Puolimatkalla on taivaallinen isähahmo, Puolimatka ei ole koskaan kasvanut aikuiseksi. Tuo isähahmo tarkkailee jokaista Puolimatkan tekoa ja ajatusta rangaisten ikuisella kidutuksella Puolimatkaa pienestäkin virheestä. Koska Puolimatka on lapsiorjan asemassa suhteessa taivaallisen isähahmoonsa, kenelläkään toisella ihmisellä ei saa olla oikeutta olla vapaa aikuinen. Se on fasismia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti