keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Tapio Puolimatka Raamattu Puhuu -seurakunnassa: hörhö vai uskonnon uhri?



Uudestisyntyneen professorin, Tapio Puolimatkan, menneisyydestä löytyy sellaisen poppoon jäsenyys kuin Raamattu Puhuu. Asiasta kertoi rovasti Olavi Peltola seuraavasti:

Tapio Puolimatka oli aikoinaan mukana Raamattu puhuu liikkeessä. Vapauduttuaan siitä hän analysoi liikettä ja samalla pohti yleisemmälläkin tasolla kiinteään, voimakasta sitoutumista vaativan yhteisön aiheuttamia ongelmia jäsenissään. Puolimatka lähti liikkeelle siitä, että harhaopettajat "eksyttävät suloisilla sanoilla ja kauniilla puheilla vilpittömien sydämet " (Room 16:18). Toisin sanoen orjuuttavatkin uskonnolliset yhteisöt esiintyvät lumoavina. Ihmiset kietoutuvat omasta halustaan niihin. Ongelmat alkavat tuntua vasta vähän ajan kuluttua.

Tuon Peltolan kirjoituksen otsikko oli Hengellinen väkivalta. Ilmeisesti uudestisyntynyt professori Puolimatka on ainakin rovasti Peltolan mukaan joutunut hengellisen väkivallan uhriksi. Tosin niin ovat kaikki ihmiset, joille on yritetty tarjota evankeliumia.

Ilmankos tuo Puolimatka on vähän joka asian suhteen ihan pihalla: jos on nuoresta asti käyttänyt mömmöä nimeltä kristinusko, niin eiköhän siinä aivot vaurioidu lopullisesti.

Peltola sanoo tuosta Puolimatkan hairahduksesta:
"Kun nuori ihminen herää näkemään, että hän itse asiassa on mukana harhaliikkeessä ja yrittää palata takaisin raamatulliseen kristinuskoon, hänen ongelmanaan on, että hänen aivopesussaan on käytetty Raamatun sanoja ja ilmauksia. Hänen alitajuntansa on ehdollistettu reagoimaan näihin ilmauksiin tietyllä tavalla. Raamattua lukiessaan hän voi helposti joutua kriisiin: syntyy ristiriita ehdollistetun ja todellisen merkityksen välillä.

Peltola myös toteaa:
Tässä liikkeessä korostetaan, että jokaisen uskovan tulee olla "kätkettynä Kristuksen ruumiiseen". Hänen tulee alistua oman hengellisen johtajan arvovaltaan, joka vuorostaan on alistunut liikkeen johtajalle. Näin siksi, että Jumala opettaa ensisijaisesti näitä maan päällisiä edustajiaan ja vasta heidän välityksellään muita "Ruumiin" jäseniä.

Kun pastori julistaa, hän julistaa "voitelussa" Jumalan sanaa eikä sitä saa arvostella. Uskovan on mentävä "ristin kautta", hänen tulee ristiinnaulita oma aadamillinen ajattelunsa, joka pyrkii nousemaan "Jumalan ilmestystä vastaan". Hän luopuu omasta ajattelustaan ja ottaa vastaan "uskon kautta" sen, mitä Jumala edustajiensa välityksellä julistaa. Nyt hänen "silmänsä on terve", hän on "kätkettynä Ruumiiseen" ja hänellä on "pastorin ja Ruumiin suoja". Silloin ei saatanakaan voi häneen koskea.

Puhujaa on katsottava aina silmiin. Kaikki kokouksessa tähtää siihen, että läsnäolevat saavuttavat saman mielentilan ja antautuvat kokouksen ilmapiirin valtaan. Juuri siinä on "Kristuksen mieli" ja "Jumalan sydämenlyönti" sillä hetkellä. Tässä on "Pyhän Hengen siunaus". Joka ei antaudu tämän mielentilan valtaan, se ei ole "hengellinen".

Näin siis rovasti Olavi Peltola kotisivuillaan Raamattu puhuu –hihhuloinnin vaaroista ja siellä se Puolimatkakin pyöri mukana. Se näkyy vieläkin Puolimatkan tuotannossa.

Mutta mitä muuta tämä Raamattu puhuu -porukka uskoo? Se selviää tarkastelemalla heidän nettisivujaan ja sieltä osioita mihin uskomme:

Koko ihmiskunta on täysin syntinen Jumalan edessä ja kykenemätön ansaitsemaan pelastustaan.

Jeesus, Jumalan poika, kuoli koko maailman kaikkien ihmisten edestä sovittaen heidän syntinsä.

Jeesus nousi kuolleista ruumiillisesti.

Jumalan oikeudenmukainen tuomio: Iankaikkinen elämä pelastetuille ja iankaikkinen kadotus pelastumattomille.

 

Jumalan lapsi ei voi menettää lapsen asemaansa, vaan joutuu Jumalan kurituksen alle, jos elää synnissä.

 

Raamattu on kokonaan Jumalan inspiroima. Tämä inspiraatio kattaa koko Raamatun alkutekstin ja takaa Raamatun virheettömyyden. Raamattu on Jumalan lopullinen ilmoitus, eikä ole muita kirjoituksia, jotka ovat samassa mielessä inspiroituja.

 

Jeesus syntyi neitsyestä ja eli synnittömän elämän. Hän oli yhtä aikaa täysin Jumala ja täysin ihminen ilman, että hänen inhimmillinen ja jumalallinen luontonsa sekoittuivat toisiinsa.

 

Kaikki enkelit, sekä pyhät että langenneet, ovat Jumalan luomia, persoonallisia olentoja. Saatana on langennut enkeli, jonka Jumala alunperin loi hyväksi, mutta joka lankesi omasta valinnastaan.

 

Jeesus tulee tempaamaan seurakuntansa taivaaseen ennen ahdistuksen aikaa, jolloin Jumala vuodattaa vihansa maan päälle. Tämä ahdistuksen aika päättyy siihen, että Jeesus palaa ruumiillisesti maan päälle perustamaan tuhatvuotisen valtakunnan.

 

Heti tempauksen jälkeen seurakunta tulee tuomittavaksi Kristuksen tuomioistuimelle. Tämä tuomio ei johda kenenkään iankaikkiseen kadotukseen, vaan tuomiolla Jumala palkitsee uskovia heidän vaelluksestaan maan päällä.

 

Tuossa edellä oli nyt lueteltua vain muutamia Raamattu Puhuu – seurakunnan prinsiippejä. Kun Tapio Puolimatkan menneisyydestä löytyy tuollainenkin hörhöporukka, niin voidaan kysyä: onko Tapio Puolimatka hörhö vai uskonnon uhri? Ehkä molempia

 

http://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/teemat/teemat2b.htm

http://www.raamattupuhuu.fi/helsinki/

1 kommentti:

  1. 18. Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.
    19. Onhan kirjoitettu: "Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi".
    20. Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi?
    21. Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat,
    22. koskapa juutalaiset vaativat tunnustekoja ja kreikkalaiset etsivät viisautta,
    23. me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus,
    24. mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus.
    25. Sillä Jumalan hulluus on viisaampi kuin ihmiset, ja Jumalan heikkous on väkevämpi kuin ihmiset.
    26. Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumistanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista,
    27. vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään,
    28. ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on,
    29. ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä.

    VastaaPoista