keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Patmoksen Juha Ahviota pelottaa ja ihan aiheetta



Viikoittaisessa Patmoksen sivuilla julkaistussa blogissaan Juha Ahvio tulee ehkä tahattomasti paljastaneeksi omat fobiansa. Onhan se helppo tapa projisoida omat pelkonsa vastapuolen peloiksi ja heikkouksiksi.

Mitään tieteellistä Ahvio ei ole julkaissut vuosiin, eikä taida enää koskaan julkaistakaan. Tieteellisen tekstin tuottamisesta Juha on kaiketi luopunut kokonaan. Ei tainnut ura aueta sillä saralla, mikä sinänsä ei ole ihme; sen verran sekopäistä settiä Juha suoltaa.

Ilmeisesti Juhalle riittää se, että hän kirjoittaa hyvää korvausta vastaan Patmoksen sivuilla ja vierailee säännöllisesti Leif Nummelan toimittamasta Cafe Raamatussa. Ja onhan Juhalla näitä Patmoksen näytöstilaisuuksia.

Hyvin Juha on onnistunut välttelemään mitään tieteeseen liittyvää. Ehkäpä hän huomannut, että mitä enemmän tieteeseen paneutuu, sitä heikommaksi usko käy. Eihän Patmoksen pellehermannit voi olla uskomatta, eihän? Tosin en pidä edes todennäköisenä, että Ahvio itsekään uskoo omiin juttuihinsa. Tai jos uskoo, niin Ahvion lähipiirin olisi syytä olla Juhasta huolissaan. Kirjoitusten perusteella Juhalla viiraa päästä ja pahasti. Sellaista se usko teettää.

Tuossa viimeisimmässä blogissaan Ahvio noudattaa sitä samaa vanhaa toimintatapaansa: hän vyöryttää tekstiä sellaisella volyymilla, ettei jokaista väitettä voi yhdessä vastineessa käsitellä kattavasti. Kaiken lisäksi Juhan teksti on sellaista sanapuuroa, ettei siitä saa mitään tolkkua. Sellaista kai sitten tapahtuu, kun yrittää kääntää amerikkalaisen uskonnollisen oikeiston propagandatekstejä suomeksi.

Mahtaa olla Ahvion elämä ankeaa, kun joutuu aina vääntämään tekstiä otsasuonet pullottaen.

Ahvion fobioista voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti