lauantai 30. maaliskuuta 2019

Raamattuopiston uusi rehtori taantumuksen asialla


Patavanhoillinen verkkojulkaisu Seurakuntalainen antoi jälleen tilaa kaikista taantumuksellisimmalle kristinuskolle. Tällä kertaa näkyvyyttä sai Raamattuopiston uusi rehtori Marja-Kaarina Marttila.

Yksi Marttilan teeseistä oli: Suomesta on tullut lähetyskenttä. Marttilaa kismittää se, että kristinuskon hegemonia on mennyttä. Enää ei Marttilan edustama taantumuksellisuus pääse sanelemaan miten kunkin tulee elää. Vituttaahan se kun kristofasismin kulta-aika on jäänyt historian hämärään. Näille ”marttiloille” sanotaankin: Fuck you!

Marttilan unelmoima lähetystyö on nykyaikana yksi uskontoihin liittyvä ääri-ilmiö. Näihin evankelioimisyrityksiin suhtaudutaan lisääntyvässä määrin torjuvasti. Mitä enemmän ”marttilat” yrittävät evankelioida, sitä nopeampaa kristinuskon katoaminen on.

Marttilaa surettaa se, että kristillinen propaganda saavuttaa yhä harvalukuisemman yleisön. Seurakuntalaisen toimitus kirjoitti: Marttila toteaa Suomen muuttuneen valtavasti niistä ajoista, kun koulujen uskontotunneilla opetettiin vielä Raamattua ja Katekismusta.

Tuo olikin sekä Seurakuntalaiselta että Marttilalta jutun ainoa selväjärkinen kommentti. Ennen metodina oli: Napatkaa ne mahdollisimman nuorina! Nyt lapsille ei enää voi valehdella entiseen tapaan. Lapset ja nuoret osaavat tarkastaa kristillisen propagandan väitteiden faktuaalisuuden. Kristinuskon väitteissä on hyvin vähän faktuaalisuutta. Myös vanhemmat suhtautuvat torjuvasti kristilliseen propagandaan: Kouluissa tulee opettaa parhaaseen mahdolliseen tietoon perustuvia asioita, eikä kristinuskon väitteet täytä tätä kriteeriä.

Raamattuopisto on jäänne ajalta jolloin jyrkkä eksklusiivinen kristinusko oli valtavirtaa. Tuolloin muotoiltiin taantumuksellisuuden teologiset perusteet, joita nämä ”marttilat” yrittävät ylläpitää ja mahdollisuuksien mukaan ylläpitää.

Raamattuopiston eksklusiivisen teologian heikkous on siinä, että Jeesus tuskin oli historiallinen henkilö. Parhaimmillaankin Jeesus on saunatontun kaltainen myyttinen hahmo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti