keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Seinähullun profeetta Muhammedin tärähtänyt pää


Iranilaissyntyinen ex-muslimi Ali Sina tarjosi muutama vuosi 50 000 USD:n palkkion sille, joka osoittaa, että profeetta Muhammed ei ole narsisti, pedofiili, massamurhaaja, terroristi, naisvihaaja, kulttijohtaja, hullu, raiskaaja, kiduttaja ja rosvo.

Ehkä niitä oli muitakin määreitä. Juuri nyt en muista, mitä kaikkea Ali Sina kirjoitti. Palkinto on kuitenkin vielä lunastamatta.

Palkinto taitaa jäädäkin lunastamatta, sillä Ali Sinan argumentaatio perustuu islamilaisiin teksteihin; esimerkiksi haditheihin sekä muihin kirjoituksiin, joiden väitetään dokumentoivan Muhammedin elämää.

Jos oletetaan, että Muhammed nyt oli ylipäänsä historiallinen henkilö, niin tarinoiden perusteella hän oli julma rosvojoukon johtaja Medinasta. Tarinoiden mukaan he ryöstivät ja murhasivat ilman tunnontuskia.

Vuoden 627 teurastuksessa miehiltä leikattiin pää, naiset ja lapset myytiin orjiksi. Kuka sitten onkin kirjoittanut tuon tarinan, niin hyvin hän on lukenut Vanhan Testamenttinsa. Sieltä löytyy täsmälleen samanlaisia tarinoita. Kun vertaa noita tarinoita islamilaisiin fundamentalisteihin, niin ei ole vaikea huomata, mistä vaikutteet on revitty.

Muhammedin psyyken tilasta on kirjoitettu kirja jos toinenkin. Herman Somers väittää kirjassaan The Other Muhammed, että profeetalla saattoi olla aivokasvain, joka vaikutti hänen käytökseensä. Skitsofreniaakin on soviteltu Muhammedille. Tällainen analyysi löytyy mm. Dede Korkutin kirjasta The Medical Case of Muhammed.

Kirjassaan Psychology of Muhammed: Inside the Brain of a Prophet Masud Ansari kuvailee Muhammed psykopaatin perikuvaksi, jolla sattui olemaan paljon valtaa. Ansari väittää, että kaiken muun lisäksi Muhammed oli pahasti vainoharhainen.

Tämä oli nyt tällainen lyhyt katsaus kirjallisuuteen, jonka mukaan Muhammed oli seinähullu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti