perjantai 15. maaliskuuta 2019

Kirje Titukselle - opas synkkään taantumuksellisuuteen


Paavalin nimiin pantu Kirje Titukselle on yksi kristinuskon barbaarisen takapajuisuuden ilmentymä.  Jos joku nykyään elävistä ihmisistä ottaa ko. kirjeen millään tavoin velvoittavana, hän taantuu antiikin aikaisen barbaarisuuden kannalle.

1:11 Heidän suunsa on tukittava, sillä he villitsevät kokonaisia perheitä esittämällä oman voiton toivossa vääriä oppejaan.

Hassuksi tuon jakeen tekee, se että kyseinen kirje on ilmeisesti kirjoitettu toisen vuosisadan alkupuolella ollen jatkoa jo ensimmäisellä vuosisadalla alkaneisiin eri lahkojen ja suuntausten välisiin kiistoihin. Kirje Titukselle onkin yksi Paavalin organisaation propagandavälineistä.

Em. jae nollaa uskonnonvapauden. Saman kohtalon kokevat sananvapaus ja mielipiteenvapaus. Relevantitkaan kysymykset eivät ole sallittuja. Kuka Tiituksen kirjeen sitten kirjoittikaan, hänellä on kovat luulot itsestään: vain hän on oikeassa ja vain hänen dogmansa on ainoa oikea. Samanlaisia vetoomuksia kirjoittivat muutkin kuppikunnat, mutta Kirje Titukselle selvisi nykyisiin Raamatun versioihin.

Kirje on utopistinen vaatimuslista ominaisuuksista, jotka tuon kirjeen kirjoittajan kuppikunnan jäsenellä tulisi olla. Listasta selviää kaikki mikä jo tässä varsin varhaisessa kuppikunnassa oli vialla: sovinismi, misogynia, orjuuden hyväksyminen yms. Varsikaan lapsilla ei ole edes ajattelunvapautta. Koko kirje on täysin yhteen sopimaton nykyaikaisen länsimaisen yhteiskunnan kanssa.

Samassa kirjeessä kehotetaan kunnioittamaan esivaltaa. Tämän mukaan esivallan barbariaa ei saisi vastustaa. Kristityt kuitenkin toistuvasti pyrkivät korvaamaan esivallan omalla barbaarisella kristillisellä totalitarismilla vaatien, että juuri heidän oppijärjestelmäänsä tulisi kunnioittaa tukkimalla turvat ja pidättäytymällä kritiikistä. Pitkään tällainen barbaria olikin hegemonisessa asemassa, mutta onneksi tähän on tullut muutos.

Kirje Titukselle on kristillisen fundamentalismin märkä uni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti