maanantai 25. maaliskuuta 2019

Äärioikeistolainen poliittinen väkivalta levisi Suomeenkin


En olisi ikinä uskonut, että joudun puolustamaan Timo Soinia, sillä siinä on yksi vastenmielisimmistä suomalaisista poliitikoista.

Kuitenkin on ehdottoman tuomittavaa, että vaalikampanjaa käyvä poliitikko joutuu uhkaavan käytöksen ja hyökkäyksen kohteeksi. Tämä täysin riippumatta siitä, minkä puolueen riveissä poliitikko seisoo. Järjestyshäiriöistä on raportoitu eri yhteyksissä ja asialla on aina ollut joku äärioikeistolainen ryhmä.

Näköään tämä amerikkalainen tapa näyttää rantautuneen Suomeenkin. Tällaiset tapaukset muiden viharikosten lisäksi ovat eräissä USA:n osavaltioissa kolminkertaistuneet. Muutama vuosi siten Arizonassa yksi senaattoriksi pyrkivä sai luodin nahkaansa, mutta onneksi selvisi hyökkäyksestä hengissä.

Tuo Korsossa riehunut Odinin sotilas (Odinin potilas?) taitaa olla hyvinkin tyypillinen äärioikeiston edustaja. Kun äärioikeisto maasta riippumatta flirttailee väkivallan kanssa, niin on vain ajan kysymys milloin joku äärioikeistolainen todella tekee jotain niin typerää kuin Korsossa riehunut sekopää.

Näiltä oikeiston edustajilta näyttää onnistuvan uhkaava käytös, mutta samalla heidän agendansa uskottavuus putoaa nollaan. Heillä myös näyttää olevan oletusarvona se, että he muka herättäisivät pelkoa ympäristössään. Näinhän ei tietenkään ole. Heihin voi suhtautua huvittuneesti ja samalla torjuvasti. Heille tulee nauraa päin naamaa.

Kun näiden äärioikeistolaisen agenda on jo lähtökohtaisesti tunkkaisen regressiivinen, niin vain tällaiset väkivaltaiset tempaukset tuovat heille edes hetken julkisuutta. Julkisuutta se on ikäväkin julkisuus, mutta sillähän ei noille mulkeroille ole mitään merkitystä. Mikä tahansa julkisuus käy.

Toivottavasti tuo Korson tapaus jää tällä vaalikierroksella ainoaksi. Ei sitten jäänyt. Joku vasemmistoliiton ehdokas oli joutunut myös kohteeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti