lauantai 2. maaliskuuta 2019

Maallistuminen etenee Ruotsissa


Seurakuntalainen kertoi siitä, kuinka ennusteiden mukaan Ruotsissa kirkon jäsenosuus laskee alle 50 prosentin vuoteen 2025 mennessä. Saman ennusteen mukaan vuonna 2030 jäsenosuus olisi 42,1 prosenttia.

Jäsenosuuden laskusta huolimatta luvut ovat suuria: neljä kymmenestä ihmisestä kuuluu organisaatioon, joka propagoi täysin todentamattomia asioita. Maagisen ajattelun tehokkuus on hämmästyttävä.

Samassa Seurakuntalaisen jutussa viitattiin myös Suomen tilanteeseen, mutta jäsenosuuden laskua ei nähty yhtä ”dramaattisena”. Vastaavan ennusteen mukaan jäsenosuus laskee Suomessa alle 50 prosentin vuoteen 2037 mennessä.

Aiemmin joku julkaisu (en muista minä) kertoi samansuuntaisesta kehityksestä Saksassa, jossa suurin kato on ollut protestanttien keskuudessa, vaikka myös katoliset ovat menettäneet kannatustaan, mutta eivät aivan yhtä jyrkästi.

Olen pitkään, oikeastaan vuosikymmeniä, hämmästellyt mikä saa ihmiset pysymään järjestön jäseninä, kun järjestön koko ideologia ja agenda perustuu katteettomiin lupauksiin. Selittäviä tekijöitä on esitetty parin tuhannen vuoden ajan, mutta mitään verifioitavaa perustetta ei ole löytynyt.

Kirkon yhteiskunnallisella merkityksellä on tietenkin yritetty legitimoida kirkon propagoimaa maagista ajattelua, mutta senkin uskottavuus alkaa hiipua.

Seurakuntalainen tiivistää Ruotsin tilanteen seuraavasti: Ruotsin kirkon analyysiyksikön raportista käy ilmi myös, että harvempi kuin joka viides 1990-luvulla syntynyt ruotsalainen pitää itseään kristittynä ja neljä kymmenestä kutsuu itseään ateistiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti