tiistai 12. maaliskuuta 2019

Hector Avalosin Paha Jeesus


Viime viikolla tässä blogissa oli puhetta Jeesusta koskevista myyteistä ja myyttiteoreetikoista. Sellainen nimi kuin Hector Avalos tuli esille. Pengoin kirjalaatikoita muistellen, että minulla pitäisi olla jokin Avalosin kirja. Löytyihän se. Kyseessä on Avalosin vuonna 2015 julkaistu kirja The Bad Jesus: The Ethics of New Testament Ethics.

Yhdessä blogipostauksessa on aika vaikea käsitellä Avalosin argumentteja muuten kuin toteamalla, että Avalosin mielestä Uuden Testamentin eettiset ohjeet ovat ala-arvoisia. Avalosin kirjan lukujen otsikot kertovat aika paljon Avalosin ajattelusta.

1. Introduction
2. The Unloving Jesus: What’s New Is Old
3. The Hateful Jesus: Luke 14:26
4. The Violent Jesus
5. The Suicidal Jesus: The Violent Atonement
6.  The Imperialist Jesus: We’re All God’s Slaves
7. The Anti-Jewish Jesus: Socio-Rhetorical Criticism as Apologetics
8. The Uneconomic Jesus: Jesus as Enemy of the Poor
9. The Misogynist Jesus: Christian Feminism as Male Ancestor Worship
10. The Anti-Disabled Jesus: Less than Fully Human
11. The Magically Anti-Medical Jesus
12. The Eco-Hostile Jesus
13. The Anti-Biblical Jesus: Missed Interpretations
14. Conclusion

Avalos käy yksityiskohtaisesti läpi koko Uuden Testamentin. Hän viittaa usein kreikankieleen, joten se tekee lukemisen vähän raskaaksi, kun ei osaa klassisia kieliä. Asia tulee kuitenkin hyvin selväksi.

Lapsuudessaan meksikolaissyntyinen Avalos oli helluntailainen lapsisaarnaaja ja ihmeparantaja. Opiskellessaan klassisia kieliä ja teologiaa ensin University Arizonassa ja sitten Harvardissa hän tuli siihen tulokseen, että koko Raamattu ja sen kertomukset ovat pelkkiä myyttejä.

1 kommentti:

  1. Tämä on kyllä ollut loistava parodiablogi ääriateisteista. Välillä on tullut epäuskottavia ylilyöntejä, mutta niitä tuskin voi välttää tällaisella kirjoitustahdilla. Jatka samaan malliin! :)

    VastaaPoista