maanantai 30. huhtikuuta 2018

Konservatiivien ymmärtäminen ei onnistu


Konservatiiveilta puuttuu eteenpäin katsova visio. Silloin kun konservatiivit puhuvat tulevaisuudesta, he tarkoittavat menneen idealisoidun ja tyypillisesti kuvitteellisen maailman menettelytapojen soveltamista peruuttamattomasti muuttuneisiin olosuhteisiin.

Konservatismi tarkoittaa pelkästään totalitaristista ja autoratiivista valvonta- ja rangaistusyhteiskuntaa, mikä puolestaan johtaa olojen maksimaaliseen kurjistumiseen. Me liberaalit olemme yrittäneet aivan liian kauan ymmärtää konservatiivien ajattelua. Hermeneutiikasta ei ole vasta-argumentiksi konservatiivien haitallisen synkälle agendalle. Hermeneutikot jäävät pyörimään hermeneuttiselle kehälle, eikä ulospääsyä ole.

Konservatiivisen ideologian yksi perusperiaatteista on tähänastisten virheiden korjaamisen ehkäiseminen. Samoja virheitä vain toistetaan loputtomasti toiveena, että edes kerran saataisiin eri lopputulos; tulos joka ei olisi olojen maksimaalinen kurjuus.

Konservatiivisen identiteetin omaksuneille on suuri järkytys se, että heille sanotaan päin näköä heidän agendansa olevan destruktiivinen ja haitallinen. Tästä nämä konservatiivit sitten loukkaantuvat syvästi. Loukkaantumista seuraa edelleen uhriutuminen ja eksistentiaalinen kriisi. Ääritapauksissa tämä johtaa myös väkivaltaiseen käyttäytymiseen.

Keskustelupalstoilla konservatiivit täyttävät palstat epä-älyllisellä hölynpölyllä koskien milloin mitäkin identiteettinsä osaa, jonka he kokevat olevan uhanalainen. Pääpaino tässä skenaariossa on sanalla ”kokevat”. Konservatiivit ovat kovia kokemaan itsensä uhreiksi.

Jos olet konservatiivi, minä en ole ystäväsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti