sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Harkimo sai oman Super PACin


Tässä blogissa olen toistuvasti kaivannut ulkoparlamentaarista poliittista aktivismia. Tällä viikolla Harkimon masinoima Liike Nyt ei ole sellaista.

On paljon todennäköisempää, että Liike Nyt on pelkästään amerikkalaisen esikuvan mukainen Super PAC (Political Action Committee). Sellainen ei voi koskaan olla varteenotettava kansalaisaktivismia harjoittava ulkoparlamentaarinen taho. Kun katsoo ketä tällä hetkellä on kimpassa Harkimon kanssa, niin jo pelkkä nimilista kertoo mukana olevien varallisuudesta ja siitä seuraa tyypillisesti kaikenlainen rosvokapitalismi. Täten ei ole uskottavaa, että kyseessä voisi olla autenttinen kansanliike.

Liike Nyt on varainhankintaorganisaatio, joka kerää rahaa ja jakaa ne tiettyjä, usein aika hämäriä, asioita ajaville tahoille riippumatta siitä mikä on saajapuolen vakaumus. Tärkeintä on jonkin asian varaukseton ajaminen. Liike Nyt ryhmittyy äärimmilleen viedyn markkinaliberalismin taakse. Tämä malli on todettu hyvin toimivaksi republikaanien taakse ryhmittyneiden Super PACien toimesta.

Harkimolle ja kumppaneille tuskin on tärkeää kansanliike sinänsä vaan päämääränä on taloudellinen hyöty. Päämääränä saattaa olla mukana olevien turhamaisen egon pönkittäminen. Kun ”ostaa” poliitikkoja, niin kai siinä sitten tuntee itsensä tärkeäksi.

Sen vähän perusteella mitä Liike Nyt on kertonut itsestään, niin kyseessä tosiaan on amerikkalaisen mallin mukainen Super PAC. Nähtäväksi jää miten sellainen toimii Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti