torstai 12. huhtikuuta 2018

Konservatiiviset miehet eivät pääse pukille


Viime vuosina parran pärinää ovat säännöllisesti aiheuttaneet alhaiset syntyvyysluvut. Suomalaiset naiset synnyttävät jotain 1,5 lasta per nuppi. Muutaman pääsääntöisesti konservatiivisen tahon mielestä luku on aivan liian pieni.

Kun on seurannut blogeja ja keskustelupalstoja, niin kommentteja ovat esittäneet tavallisesti miehet. Kristillisdemokraattien naiset, Räsänen, Tanus ja Essayah, ovat tässä joukossa poikkeus. Miehisille hegemonialle taitaa olla aivan ylitsekäymätön paikka, että naiset tosiaan päättävät ihan itse mitä kropallaan tekevät, eikä miehillä ole asian suhteen nokan koputtamista.

Alhaisen syntyvyyden johdosta ollaan huolestuneita heikenneestä huoltosuhteesta.  Tulevaisuudessa kansantuote kuitenkin tuotetaan yhä pienemmän joukon turvin kiitos automaation, robotiikan ja tekoälyn. Kyse on enää siitä, kuinka sosiaaliset tulonsiirrot kohdennetaan ”tuottamattomalle” kansanosalle.

Konservatiivien käyttämiä puheenvuoroja seuraamalla paljastuu kaiken kattava misogynia. Naisten osallistuminen työmarkkinoille on aivan oikeutetusti kutistanut miesten hegemoniaa työmarkkinoilla. Kai se sitten vähän kismittää.

Konservatiiviset miehet haluavat palauttaa naiset sekä nyrkin ja hellan väliin että nyrkin ja kullin väliin. Syntyvyys on naisen alistamisen muoto. Kauan perustelut vedettiin Raamatusta ja raamatullisen hegemonian murtumisen myötä milloin mistäkin.

Hassuimman viimeaikaisen kommentin heitti persujen pääjehu Halla-aho. Hän lietsoi pelkoja siitä, että maahanmuuttajien syntyvyys on suurempaa kuin ”kantasuomalaisten”. Tästä Halla-aho tekee kaikenlaisia johtopäätöksiä. Tilastollisesti maahanmuuttajien syntyvyys laskee muiden tasolle yhdessä sukupolvessa. Usein syntyvyys laskee maahanmuuttajien keskuudessa jopa tämänkin alle.

Suomalaisilla palstoilla on spekuloitu myös sillä, että syrjäytyneitä miehiä on paljon ja nämä miehet eivät pariudu. Väitteessä saattaa olla jopa perää. Tosin en usko, että miesten syrjäytymisen ehkäisy lisäisi syntyvyyttä, sillä syntyvyys on kiinni yksinomaan naisen halusta revittää sisuskalunsa.

Vähän samansuuntainen ilmiö löytyy myös Yhdysvalloista. Konservatiiviset miehet valittavat siitä, että heillä on vaikeuksia päästä edes treffeille. Kun naiselle selviää, että mies on Trumpin kannattaja, niin se oli sitten siinä ja heippa.

En usko, että mitkään perhepoliittiset toimenpiteet lisäävät syntyvyyttä. Mikään suostuttelu, kiristys, korruptio tai kaupankäynti ei saa naisia synnyttämään lisääntyvässä määrin.

Johtopäätös voi olla: konservatiiviset miehet eivät pääse pukille ja hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti