perjantai 13. huhtikuuta 2018

Turun puukottaja haluttaisiin lynkata


Turussa on tällä viikolla käyty oikeutta viime vuonna sattuneen puukotustapauksen johdosta.

Netin keskustelupalstoilla ja blogeissa on puukottajalle vaadittu välitöntä kuolemantuomiota. Suomessa kuolemantuomio ei ole käytössä, eikä sellainen ole näköpiirissä.

Samat kirjoittajat ovat vaikeroineet siitä, että tuo oikeudenkäynti kestää kauan ja maksaa paljon. Heidän mielestään tuomio tulisi julistaa saman tien varsinkin kun epäilty on tunnustanut syyllisyytensä.

Olipa tuo puukottaja syyllinen tai ei, niin hän ansaitsee asianmukaisen oikeudenkäynnin kuten jokainen muukin epäilty. Suomessa on lait, joihin oikeudenkäynnit perustuvat. Oikeudenkäynti on prosessi, jossa on tarkalleen määrätyt menettelytavat.

Kun lukee netin kommentteja, niin oikean laidan kulkijat haluaisivat lynkata puukottajan. Oikeusvaltioissa eivät lynkkaustuomiot nyt vain tule kysymykseen olipa syytetty kuka tahansa.

Turun oikeudenkäynti on syytä käydä tarkasti laillisuusperiaatteen mukaisesti, sillä tapaus on niin erikoinen, että siitä tulee ennakkotapaus Suomessa.

Puukottaja saa sitten aikanaan tuomionsa. Takuulla siitäkin syntyy jos jonkinlaista kitinää haittaisänmaallisten parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti