lauantai 7. huhtikuuta 2018

Perusuomalaisten Eerola ja Huhtasaari tukevasti Putinin talutusnuorassa


Perussuomalaisista tuli Putinin puolue. Jopa Ilta-Sanomat on kiinnittänyt asiaan huomiota, eikä kyseinen lehti ole suinkaan tunnettu tarkkanäköisestä poliittisesta journalismistaan.

Lehti julkaisi Timo Haapalan kirjoittaman jutun, joka oli otsikoitu: Perussuomalaiset hyppäisivät Putinin kelkkaan – jopa Karjalan menestys näyttäytyy hyvänä asiana.

Maaliskuun lopulla julkaisin tässä blogissa perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalénia koskevan pitkä kirjoituksen teemalla opposition research. Tuon kirjoituksen yksi monista teemoista oli Packalénin Putinia ja hänen politiikkaansa myötäilevät kannat. Tomista tuli muutama tunti tuon kirjoitukseni jälkeen näkyvin putinisti Suomessa hänen väittäessään, ettei Salisburyn myrkytystapaus ollut Venäjän suorittama.

Saatavilla oleva todistusaineisto on kuitenkin osoittanut, että myrkytyksen takana oli jokin Venäjää lähellä oleva taho. Tästä huolimatta Packalén tuplasi omat panoksensa pari päivää sitten Ylen A-talkissa toistamalla aiemmat väitteensä. Debatin toisella puolella oli Pertti Salolainen. Molemmat kuuluvat eduskunnan ulkoasiainvaliokuntaan, joten lähtökohdat olivat tasaväkiset.

Edellä mainitusta Timo Haapalan jutussa kiinnitetään huomiota myös siihen kuinka perussuomalaisten näkyvistä hahmoista erityisesti Juho Eerola ja Laura Huhtasaari ovat tukevasti Putinin leirissä. Packalénista Haapala kirjoittaa: Packalén on tiedetty jo pitkään ns. Tehtaankadun mieheksi – eli hänen näkökulmansa eivät juuri edes yllätä.

Venäjän valtiolliset tahot tai niitä olevat instanssit korruptoivat USA:n republikaanipuolueen kesän 2016 puoluekokouksessa. Sama on nähty myös Euroopassa ja nyt myös Suomessa.

Perussuomalaisten puheenjohtajalla, Jussi Halla-aholla ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalolla ei taida olla mitään mahdollisuuksia estää puoluetta luisumasta kokonaan Putinin apupuolueeksi. Tosin Hala-aho on itsekin monessa asiassa myötäillyt Venäjän kantoja.

Timo Haapalan jutun voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti