torstai 26. huhtikuuta 2018

Haittaoikeisto on muutakin kuin pelkät nahkapäät


Meidän liberaalien olisi vihdoin myönnettävä, että (uus)oikeisto on paljon muutakin kuin nahkapäät ja Suomi Ensin! hörhöilijät. Meidän on myönnettävä, että haittaoikeistoa löytyy kaikilta elämänalueilta: kaikki haittaoikeistolaiset eivät tietenkään ole haittaisänmaallisia, mutta silti haitallisia.

Haittaoikeisto pyrkii palauttamaan Suomen johonkin ideaalitilaan, jota oikeasti ei ole koskaan ole ollut olemassakaan. Oletetaan että jokin, jota he tavoittelevat oli esimerkiksi vuoden 1952 tilanne.

Uusoikeiston a.k.a. haittaoikeiston ideaalitilassa naisten asema oli perin heikko. Idealisoimassaan mallissa naisten paikka oli kotona. Todellisuudessa naisten työssäkäynti yleistyi jo sota-aikansa miesten ollessa rintamalla. Sodan jälkeen naiset eivät palanneetkaan nyrkin ja hellan väliin vaan monet heistä pysyivät työelämässä. Sotakorvausteollisuuskin tarvitsi naisten työpanoksen. Töiden ohella nämä samat naiset hajottivat sisukalunsa synnyttämällä tolkuttoman määrän lapsia.

Onneksi tilanne on parantunut naisten itsemääräämisoikeuden parantumisen myötä.

Sittemmin oikeistoa on närästänyt milloin mikäkin asia. Haittaoikeiston päämääränä näyttää aina olevan naisten aseman heikentäminen siten, että paluu kuvitteelliseen ideaaliin olisi mahdollista. Tuskin tulee onnistumaan kovasta yrityksestä huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti