maanantai 2. huhtikuuta 2018

Persunuoret Viron natsikonferenssissa


Ei kaiketi ole kenellekään yllätys, että perussuomalaiset ja erityisesti heidän nuorisojärjestönsä ovat hyvää pataa uusfasistien, natsien ja muiden oikeimman laidan kulkijoiden kanssa.

Verkkojulkaisut takku.net ja varsiverkosto ovat vuosien ajan dokumentoineet ja raportoineet suomalaisen äärioikeiston edesottamuksista. Tällä kertaa aiheena olivat suomalaisen äärioikeiston yhteydet Viron uusnatseihin. Artikkeli julkaistiin 30.3.2018.

Persunuorten puheenjohtajistoon kuulunut Daniel Kaartinen on pariinkin otteeseen ollut puhujana Viron uusnatsien ja muiden hämärien piirien pippaloissa. Kaartinen on myös kirjoittanut blogeja Uuden Suomen Puheenvuoroon. Niissä kirjoituksissa hän on yrittänyt legitimoida persujen fasistisen agendan käyttäen hieman lievempiä äänenpainoja kuin äärioikeiston sisäisissä bakkanaaleissa.

Kaartinen on myös toiminut kuntapoliitikkona Lappeenrannassa; samassa kaupungissa jossa persujen kansanedustaja Jani Mäkelä on aiheuttanut erilaista hämminkiä. Kaartinen teekkarina on sekoillut myös opiskelijapolitiikassa, eikä kyse ole teekkarihuumorista.

Toinen persujen heppu, Tuukka Kuru, oli hänkin tänä vuonna puhujana Viron natsien tilaisuudessa. Kuru puolestaan on pohjoisen poikia kuten aatetoverinsa Junes Lokka. Oulu näyttääkin muodostuneen äärioikeistolaisen häröilyn pesäksi.

Taustalla tietenkin toimii Suomen Sisu ja muutama muu vähemmän tunnettu oikeistolainen puulaaki. Ylimpänä organisaationa on tietenkin perussuomalaiset.

Eduskuntavaaleihin on vuosi aikaa. Tässä blogissa tullaan seuraamaan erityisesti persujen ehdokasasettelua ja vaalikampanjoiden retoriikkaa.

Varisverkoston sivuilla julkaistun jutun voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti