tiistai 24. huhtikuuta 2018

Kotimaa24:n maagiset demonit


Aika taantumuksellinen verkkojulkaisu, Kotimaa24, kertoi muutama päivä sitten manaamiskurssien lisääntyneestä suosiosta.

Vatikaani järjesti kurssin, johon osallistui 250 ”manaajaa”.  Osallistujamäärä on jutun mukaan kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa.

Kotimaa24:n artikkeli pohjautui BBC:n aihetta käsitelleeseen juttuun.

BBC:n mukaan katoliset papit ovat monissa maissa kertoneet julkisuudessa, että he ovat havainneet ihmisissä yhä useammin merkkejä riivauksesta. Viime vuonna paavi Franciscus kertoi papeille, että heidän "pitää epäröimättä" ohjata seurakuntalainen manaajan pakeille, jos seurakuntalaista vaivaa "todellinen hengellinen häiriö".

Aika hämmästyttävää, että vuonna 2018 vielä joku ylipäänsä uskoo demoneihin pitäen manaamista relevanttina ja validina lähestymistapana erinäisiin ongelmiin.

Demonit eivät ole pelkästään Vatikaanin ongelma. Kun on seurannut suomalaisia uskontoja käsitteleviä blogeja ja keskustelupalstoja, niin jotkut ottavat demonit ihan tosissaan. Ilmiö on oikeastaan aika yleinen vapaissa suunnissa.

Maaginen ajattelu ja taikausko voivat oikein hyvin Suomessakin. Kristinusko on pelkästään maagista ajattelua ja taikauskoa, jossa demonit ovat yksi ilmentymä. Kotimaa24 propagoi maagisen ajattelun puolesta. Tästä on ainoastaan seurauksena se, että Uskonnon uhrit ry saa taas uusia asiakkaita.

Kotimaa24.n jutun ensimmäinen yleisökommentti kertoo kaiken tarpeellisen: Vaikea käsittää että vielä 2000-luvulla ja vieläpä sivistyneessä Euroopassa on aikuisen oikeasti olemassa demooniuskon kaltaista pimeääkin pimeämpää taikauskoa.

Jutun voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti