perjantai 6. huhtikuuta 2018

Timo Soinin maagisen ajattelun pääsiäissaarna


Kun poliitikko ryvettyy pahan kerran, niin silloin on syytä ryhtyä saarnaajaksi. Juuri näin toimi Suomen ulkoministeri Timo Soini pääsiäissaarnassaan.

Kerran persu on aina persu, eikä Timo Soini päässyt saarnassaan irti vihamielisestä maailmankatsomuksestaan. Kristinusko, erityisesti Timo Soinin edustama muoto siitä, on niin vihamielistä ihmisyyttä kohtaan, ettei sellaista tulisi hyväksyä niinkin arvovaltaisessa tehtävässä toimivalta henkilöltä kuin ulkoministeri.

Maagisen ajattelun harjoittajia löytyy ympäri maailmaa, mutta on todella noloa, että sivistysvaltio Suomesta löytyy sellainen maagisen ajattelun harjoittaja, joka voi vaikuttaa päätöksentekoon.

Soini laukoo pääsiäissaarnassaan: Jumalakin on järjen ystävä. Hänen järkeensä koko tämä touhu maailmassa perustuu.

Suomalainen yhteiskunta on epäonnistunut kaikessa, jos joku ottaa tuollaisen typeryyden tosissaan. Uskooko edes Timo Soini omiin typeryyksiinsä?

Pelkästään teodikean ongelman olemassaolo kumoaa jonkin kuvitteellisen jumalan järjen. Kuvitteellisiahan nuo kaikki jumalat ovat. Timo Soini ja hänen jumalansa eivät läpäise testiä: todisteiden puutteen takia kaikki jumalat pysyvät olemattomina.

Soini on tehtävänsä tehnyt, Soini saa mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti