maanantai 2. huhtikuuta 2018

Oikeistolaiset entistä kouluttamattomimpia


Pew Research oli tehnyt tutkimuksen, jonka mukaan republikaaneihin kallellaan olevat ihmiset ovat entistä kouluttamattomimpia.

Vuonna 1994 yli puolet (54%) niistä, joilla oli alempi korkeakoulututkinto, olivat kallellaan republikaaneihin. Vastaava luku demokraattien osalta oli 39 prosenttia. Vuonna 2017 luvut olivat muuttuneet päinvastaisiksi.

Ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneista 63 prosenttia oli kallellaan demokraatteihin republikaanien luvun ollessa 31 prosenttia. Näin vuonna 2017. Vuonna 1994 luvut olivat suunnilleen tasan.

Pew Researchin mukaan alkaen vuodesta 2009 republikaaneista on tullut entistä valkoisempia, entistä uskonnollisempia ja entistä huonommin koulutettuja.

Samassa tutkimuksessa todetaan republikaanien suhtautuvan vihamielisesti koulutukseen. Tässäkin asiassa muutos on ollut jyrkkä. Anti-intellektualismi sai näkyviä piirteitä jo Reaganin kaudella ja George W. Bushin kaudella se oli jo republikaanien valtavirtaa. Vuonna 2017 peräti 58 prosenttia republikaaneista sanoi yliopisto-opinnoilla olevan haitallinen vaikutus yhteiskuntaan. Sen sijaan 72 prosenttia demokraateista piti korkeakouluopintoja yhteiskunnan kannalta hyödyllisinä.

Absurdeista republikaanien ajatuksista raportoi verkkojulkaisu Alternet. Jutun voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti