lauantai 31. maaliskuuta 2018

Sekularisaatio etenee, kristillinen propaganda jyrkkenee


Vanhoillinen verkkojulkaisu Seurakuntalainen otsikoi mielenkiintoisen jutun: Kristinusko marginalisoituu Euroopassa.

Tällaista kehitystä voi pitää suotavana, vaikka se ei vielä koskekaan Suomea riittävässä määrin

Seurakuntalaisen jutun taustalla oli 12 Euroopan maassa tehty tutkimus, jonka kohteena olivat 16-29-vuotiaat.

Tuloksena oli, että Tsekin tasavallassa 90 prosenttia tutkitusta ikäryhmästä pitää itseään uskonnottomina. Seuraavana tulee Viro 80 prosentilla. Ruotsissa luku on 75 prosenttia. Uskonnottomat ovat enemmistönä myös Alankomaissa, Iso-Britanniassa, Unkarissa, Belgiassa ja Ranskassa.

Muista lähteistä Seurakuntalainen päättelee, että ikäryhmän 16 – 29-vuotaista suomalaisista uskonnottomia on 59 prosenttia. Kristityiksi itsensä laskee 37 prosenttia. Tämän perusteella suomalaiset ovat hämmästyttävän taantumuksellisia, vaikka parempaan suuntaan ollaan menossa.

Vastalauseena sekularisoitumiselle Kotimaa24:n mukaan ”Helsingin seurakunnat tahtovat iltarukouksen palaavan koteihin.”

Seurakuntayhtymän hallinnossa etenevän aloitteen mukaan vastaisuudessa jokaisen syntyneen lapsen kotiin lähetetään aina ”Tervetuloa maailmaan” – kortti tai videotervehdys. Tässä asiassa Kotimaa24 on siirtynyt patavanhoillisten leiriin. Sellainen kuuluu uskonnon tuputtamisen kategoriaan.

Toivottavasti lasten vanhemmat ryhtyvät riittävään vastarintaan, jotta tällainen painostaminen saadaan ennaltaehkäistyä. Jo premisseiltään selvästi epätosi tapoja ja tottumuksia ei ole syytä siirtää tuleville sukupolville, kun noista haitallisista menettelytavoista on paljolti päästy eroon.

Kahden tuhannen vuoden ”kristillinen historia” ei mitenkään mairittelevaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti