sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Kummat ovat hullumpia, USA:n Tea Party vai eurooppalaiset populistit?



Liberaali ja varsin edistyksellinen verkkojulkaisu Alternet spekuloi sillä, ovatko Amerikan Tea Party vai eurooppalaiset populistit hullumpia.

Alternetiin kirjoittavan Marshall Auerbach oli sitä mieltä, että eurooppalaiset populistit ovat täysiä sekopäitä. Niinhän he ovatkin, mutta yhtään paremmin eivät selviä Tea Partykaan, vaikka se liike on painumassa historian hämärään ja tilalle on noussut Alt-Right kaikkine lieveilmiöineen.

Alternetin jutussa mainittiin Suomikin muutaman muun Euroopan maan kanssa, joissa populistit ovat saaneet jalansijaan. Perussuomalaisia ei mainittu nimeltä, mutta kun lukee jutun, niin persut ovat näitä eurooppalaisia hulluja.

Auerbachin johtopäätös on, että tuo eurooppalainen hulluus leviää Yhdysvaltoihinkin, jos amerikkalaiset eivät aktivoidu poliittisesti. Itse ole sitä mieltä, että Amerikastahan tuo vähäjärkinen populismi levisi Eurooppaan tehden Euroopastakin vittumaisen paikan, Yhdysvallathan sellainen oli jo ennestään. Sanoisin kysymyksen suuremmasta hulluudesta olevan vielä ratkaisematta.

Ja sitten vähän asiaa Kaliforniasta.

Ensi viikolla Donald Trump tekee presidenttinä ensimmäisen vierailunsa Kaliforniaa. Tämä liberaali ja hyvinvoiva osavaltio on Trumpin vastaisen rintaman kärjessä. Kalifornia on kulkenut ihan omia teitään, eikä Trumpin hallinto voi asialle oikeastaan mitään. Hyvä niin.

San Diegoon on vähän turha pitkä matka, eikä jonkun Trumpin takia kannata sinne matkustaa. Trump järjestää myös varainhankintatilaisuuden West Los Angelesissa. Sinne on puolen tunnin matka ja se olisi jo vaivan arvoinen suoritus ihan vanhojen aikojen muistoksi. Meidän vanhojen kansalaisaktivismin veteraanien on kaiketi aktivoiduttava tässäkin asiassa. Täytyyhän se tehdä Trumpille selväksi, että hän ei ole tervetullut Kaliforniaan.

Alternetin jutun voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti