torstai 22. maaliskuuta 2018

Kansankirkko saattohoidossa


Kotimaa24:llä on joukko aktiivisia bloggareita. Yksi aktiivisimmista on Pekka Pesonen, jonka viimeisin blogi oli otsikoitu: Kirkon kohtalonkysymys on jo ratkaistu.

Pesosen teesi kuuluu: Kirkko on jo saattohoidossa.

Pesosella itsellään on ilmeisesti paljon tietoa Suomen ev.lut. kirkosta, sillä hän on itse toiminut pitkään ja aktiivisesti kirkon vapaaehtoistyössä.

Pesonen postuloi se puolesta, että mikään ei ”pelasta” kansankirkkoa sellaisena kuin se on tullut tunnetuksi. Pesosen johtopäätös on: Kuolevalle on tarve kiistää koko asia. Kirkko ei tee tässä mitään poikkeusta.

Pesosen blogin kommentoijat kommentoivat myös sitä, että kirkon dogmeja ja uskontunnustusta ei voi nykymaailmassa ottaa vakavasti, sen verran vanhentuneita ne ovat kaiken nykytiedon valossa.

Kotimaa24:n blogien kommenttiosuus on pääsääntöisesti pysynyt asiallisena. Niin tälläkin kertaa.

Kansankirkkoa ei auta naispappeuden varaukseton hyväksyminen, samaa sukupuolta olevien vihkiminen, ei ilmitulleiden luottokortteihin liittyvien epäselvyyksien setviminen. Pesonen ehdottaa, että tilanteeseen tulee vain sopeutua.

Uskonnot kuuluvat maagisen ajattelun piiriin, eikä maagisella ajattelulla oikein ole sijaa länsimaissa. Edelleen uskontojen merkitys yhteiskuntapoliittisina toimintaohjelmina tuli päätepisteeseensä jo vuosikymmeniä ellei peräti vuosisatoja sitten. Uskontojen moraaliset ohjeetkin olivat silkkaa moralismia,        ihmisarvoisen elämän tavoittelun vaikeuttamista.

Kristinuskon                       ”parasta ennen -päiväys” päättyi kyseisen uskonnon syntyhetkellä. Konkurssikypsä uskonto on pysynyt hegemonia-asemassa hämmästyttävän hyvin ja asia voidaan panna lukuisten likaisten temppujen piikkiin.

Kansakirkon hidas tuho ei suinkaan paranna vapaiden suuntien asemaa, ei ainakaan länsimaissa. Ihmiset eivät liity vapaisiin suuntiinkaan, joten hidas hiipuminen koskee niitäkin.


Imperiumit saavat viimeisinä hetkinään aikaan paljon tuhoa. Miten paljon romahtavan Suomen ev.lut. kirkon imperiumi saa aikaa tuhoa? Fundamentalistien kirjoitusten perusteella tuhon maksimoiminen on jo käynnissä. Voidaanko heidän destruktiivinen toimintansa eliminoida?


          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti