keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Maksaisitko 250 000 USD presidentin jorinoista?



Oli suorastaan spooky fiilis kun heräsin. Edellisessä postauksessa mainitsin ulkoministeri Rex Tillersonin ja herätessäni hän oli saanut potkut. Kongi kumahti Rexille, game over!

Olihan noilla Rexin potkuilla spekuloitu pitkään; ainakin viime lokakuusta alkaen. Homma toimi tällä kertaa näin. Tyypillistä Trumpin antamille potkuille on se, että potkut saanut on aina jossakin muualla kuin Washington D.C:ssä. Näin kävi FBI:n johtaja Jim Comeylle ja nyt Rexille. Ihan munaton mies tuo Donald, kun ei uskalla esittää asiaansa suoraan irtisanottavalle.

On niitä muitakin vastaavia tapauksia. Eilen Trump antoi potkut myös ulkoministeriön tärkeälle alivaltiosihteerille, Thomas Countrymanille, joka hänkin sattui olemaan matkoilla. Ilman näitä uradiplomaatteja ulkoministeriö ei toimi lainkaan. Rex onnistui saamaan ministeriönsä lähes halvaustilaan, mutta Countrymanin kaltaiset virkailijat ovat pystynee pitämään ulkoministeriön jotenkuten toiminnassa, huonosti mutta kuitenkin. Miten käy tulevaisuudessa?

Hassuimmat potkut sai eilen heppu nimeltään John McEntee. John tehtäviin kuului seurata presidenttiä kaikkialla. Kaikkialla, missä ydinaseiden laukaisukoodeja kantava heppu on, siellä oli myös John McEntee, vaikka onkin siviili.

McEnteen työnkuva oli jonkinlainen vahtimestarin ja hovimestarin yhdistelmä. Hommiin kuului mm. Valkoisen talon kellojen pitäminen ajassa ja tulostuspaperin hankkiminen.

Salainen palvelu kuitenkin poisti John McEnteen niskaperseotteella Valkoisesta talosta antamatta kundin edes hakea takkiaan naulakosta.

Johnin potkujen syynä olivat epäilyt talousrikoksista. Onhan tuo presidentti itsekin syyllistynyt kaikenlaisiin konnuuksiin, joten John oli kaltaistensa seurassa. Ilmeisesti McEntee oli myös uhkapeliongelmainen monen muun lisäksi.  Palkinnoksi tai lohdutukseksi potkuista John sai homman Trumpin uudelleenvalintakomiteasta. Ilmeisesti siihen puuhaan kelpaa konnakin.

Ihan normi-tiistai Washington D.C:ssä…tai sitten ei.

* * *

Donald Trump vierailee parhaillaan Kaliforniassa. Eilinen päivä meni pahemmitta kommelluksitta, mikä onkin Trumpille aika harvinaista.

Donald kävi San Diegon lähellä tsekkaamassa havittelemansa muurin prototyyppejä. Vastaavia rakennelmia on myös Teksasissa ja Arizonassa.

Paikalla olleet kertoivat Trumpin suhtautuneen muurimalleihin kuin aikoinaan hallinnoimaansa Miss Universe - kisaan. Ilmeisesti muurirakennelma valitaan samoin perustein kuin Miss Universe. Onhan sekin kriteeri.

Paikalla ei nähty meksikolaisia vuorikiipeilijöitä esittelemässä muurinylitystaitojaan.

Tänään Beverly Hillsissä Trump järjestää varainhankintaillalliset. Haluaistiko maksaa 250 000 USD per henki siitä, että saat kuunnella Trumpin jorinoita ja syödä luokattoman huonoa ruokaa?

Ymmärtäisin hinnan vähän paremmin, jos edes Elvis esiintyisi täydennettynä Las Vegasin show-tanssijoilla.

Kummat ovat suurempia ääliöitä, Trump vai hänen näkemisestään noin paljon maksavat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti