lauantai 10. maaliskuuta 2018

Kansallismieliset ja fundamentalistit kuuluvat Freudin sohvalle



Kansallismielisillä on ongelmia naisten kanssa ja tällaiseen johtopäätökseen voi tulla, kun luki muutaman tällä viikolla julkaistun blogin ja seurasi keskustelupalstoja.

Kansainvälisen naistenpäivän aikoihin julkaistiin feministejä ja seksuaalivähemmistöjä kritisoivia tekstejä. Tässä ei ole mitään yllättävää, sillä sama toistuu joka vuosi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari raivosi Uuden Suomen Puheenvuorossa feministeistä. Saman julkaisun samalla palstalla perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila kitisi jostain perinteisistä perheistä, ja siitä etteivät naiset enää synnytä entiseen tahtiin. Seurakuntalainen julkaisi alun perin Perustassa julkaistun Saara Kinnusen artikkelin tytöistä ja pojista. Lopulta Patmoksen Juha Ahvio heitti kehiin tavanomaisen vuodatuksensa gender-ideologiasta.

Kaikille näille kirjoittajille ehkä Saara Kinnusta lukuun ottamatta on yhteistä pienimielinen kansallismielisyys. Kun on lukenut näiden henkilöiden juttuja pitkältä ajalta, Freudin sohva olisi heille sopiva vaikka: sen verran neuroottinen heidän suhtautumisensa on erinäisiin asioihin.

Laura nyt vain tavoittelee shokkivaikutusta trollaavilla jutuillaan. Mikä tahansa heitto, joka saa paljon julkisuutta, on Lauran tapauksessa strategiaan sopiva tapa lähestyä asiaa kuin asiaa. Tämä on kovin tyypillistä amerikkalaiselle alt-rightille ja ilmiö on levinnyt viime vuosina myös suomalaiseen nettikirjoitteluun. Kun Lauralla ei oikein ole asiaperustetta kritisoida feminismiä, niin taantumuksellisten puheenaiheiden maaninen toistaminen on oire pakkomielteestä, eikä suinkaan merkki relevantista ja validista argumentaatiosta.

Juuri feminismin ansiosta Laura Huhtasaari on päässyt niinkin pitkälle kuin on päässyt. Juuri feminismin ansiosta Laurakin on yhdenvertainen Suomen kansalainen. Kyllä Laura kerää tarpeeksi ääniä niin miehiltä kuin naisiltakin vaalipiirissään ilman että tekee itsestään idiootin, mitä Laura kyllä saattaa olla muutenkin.

Oikeastaan käy vähän sääliksi Lauran tyttäriä, jos olettaa Lauran olevan tosissaan. Mahtaa olla vittumaista kasvaa Laura Huhtasaaren tyttärenä?

Persunuori Samuli Voutila ei pärjännyt yhtään Laura Huhtasaarta paremmin, koska hänen juttunsa kumpusivat samasta puppugeneraattorista kuin Laurankin.

Samuli sanoi: ”Säälimätön hyökkäys yhteiskuntamme perusyksikköä vastaan on raju ja häikäilemätön. Milloin punavihreä humppajengi hyökkää rehellisiä perheenäitejä vastaan, milloin vaaditaan veronmaksajia rahoittamaan heidän unelmansa poikien ja tyttöjen sukupuolenvaihdosleikkauksista.”…”Puolustan rehellisiä suomalaisia perheitä. Äitejä ja isiä. Teillä on suurin vastuu kansakuntamme tulevaisuudesta. Tulevathan oppi ja arvot kotoa eikä päiväkodeista, joihin entinen koti, uskonto ja isänmaa -puolue kokoomus haluaa ajaa imeväiset lapset äitiensä rinnoilta.”

Samulille ja hänen jutuilleen voi vain hymyillä vienosti. Haluan olla tällä kertaa kiltti Samulille ja pistän idiotismin hänen nuoruutensa ja tietämättömyytensä piikkiin. Oikeasti Samuli Voutila vaikuttaa kehityskelpoiselta nuorelta. Katsotaan kymmenen vuoden päästä uudestaan.

Saara Kinnusen kirjoituksen otsikko, Sukupuolineutraalisuus tulee – miten käy tyttöjen ja poikien?, kertoo jutusta kaiken. Kinnuselle voi vastata: Tänään, huomenna, ensi viikolla, ensi kuussa ja ensivuonnakin kuten myös ensi vuosituhannella on edelleen tyttöjä ja poikia. Kinnusen huoli on siten aivan turhaa.

Kinnusen kirjoituksen lähtökohta on kuitenkin Opetushallituksen julkaisema kirjanen, Tasa-arvo on taitolaji. Tätä muutama vuosi sitten julkaistu teos on toistuvasti ollut kansallismielisten ja erinäisten fundamentalistien hampaissa. Heillä tuntuu olevan ongelmia tasa-arvon ja oman seksuaalisuutensa kanssa. Siis Freudin sohvalle suorinta tietä kulkematta lähtöruudun kautta!

Lopulta Juha Ahvio jatkoi jutustelua gender-ideologiasta. Oikeastaan Ahvio markkinoi vanhoja juttujaan kehottaen ostamaan Patmoksen verkkokaupasta äänitteitä ja painotuotteita. Ahvion jutut on kaikki ammuttu alas vuosien mittaan, joten antaa Ahvion kärvistellä omien ongelmiensa kanssa. Freudin sohva saattaisi silti auttaa häntäkin.

Ja sitten aihetta sivuava tapahtuma Amerikasta.

Perjantaina Foxin ohjelmassa Fox &Friends Chad Prather jutteli lämpimikseen, että käynnissä on täysimittainen sota kristittyjä valkoisia miehiä vastaan.

Prather oli vittuuntunut siitä, että Holluwood Reporterin kansikuvassa oli Silicon Valleyn beta-uroksia, eikä uskonnollisen oikeiston alfa-uros-idiootteja.

Onhan näitä juttuja viihdyttävää lukea, mutta on aika surullista, että jotkut ovat jääneet rypemään menneisyydessä, glorifioimassaan menneisyydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti