keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

TOM PACKALEN - Opposition Research


PERUSSUOMALAISTEN POLIISIMAFIA

 CASE B.  TOM PACKALEN

    Perussuomalaisten poliisimafian kansanedustaja Tom Erik Packalén (5.10.1969 Helsinki) on toiminut mm. päivystävänä komisariona Helsingin poliisilaitoksen johtokeskusyksikössä.
    Ennen päällystöuraansa Packalén työskenteli kymmenen vuotta rikospoliisissa ja viisi vuotta huumausaineiden kenttävalvonnassa Itä-Helsingissä.
    2000-luvulla Packalén on osallistunut aktiivisesti reserviläistoimintaan. Hän on muun muassa toiminut Suomen sotilasseitsenottelumaajoukkueen valmentajana. Vuonna 2002 hän toimi Virossa pidetyssä kansainvälisessä sotilastiedustelukilpailussa ERNA:ssa Suomen reserviläisjoukkueen kapteenina. Sotilasarvoltaan hän on ylivääpeli. (Lähde: Wikipedia 20.1.2018)

 Packalen kompuroi Ukraina-kysymyksessä

    Lähteet eivät kerro, oliko kansanedustaja Packalén tietämätön vai tarkoituksellisesti harhauttava esittäessään, että Ukrainassa ei ole venäläisiä joukkoja selvästä evidenssistä huolimatta.
    Vuonna 2014 Packalén pysyi keväästä elokuuhun asti tiukasti em. kannassaan.
    Verkkouutiset kertoi 1.9.2014 tilaisuudesta, johon Tom Packalén oli osallistunut. Tilaisuudessa Packalén oli sanonut, että ”puhutaan mitä puhutaan, Nato on sotilasliitto Venäjää vastaan.” Näin harkitsematonta lausuntoa ei olisi odottanut tuolloin eduskunnan ulkoasianvaliokunnassa vaikuttaneelta kansanedustajalta.
    Yleisöstä kuuluikin kommentteja, että Packalén oli selvästi Putinin asialla.
    Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla julkaistussa blogissaan (Itä-Ukrainassa meneillään humanitaarinen katastrofi, 14.9.2014) Packalén syytti Ukrainaa siviilikohteiden pommittamisesta sotatoimialueella. Packalén väitti, että Itä-Ukrainassa ei blogin kirjoittamisen aikoihin ollut venäläisiä joukko toisin kuin Krimillä.
   Kyseissä blogissa Packalén tekee ontuvan vertauksen: ”Israelin toiminnan tuomitseminen tuntuu vähän kaksinaismoralistiselta. Itse asiassa Israelin armeija käsittääkseni toimii jopa hieman Ukrainan armeijaa vastuullisemmin.”
    Packalénille näyttää jokin olevan parempaa väkivaltaa, jokin huonompaa.
   Uusimaanpuolustus-blogi tekee karun analyysin Packalénin Ukrainaa koskevista näkemyksistä kirjoituksessa, jonka otsikko oli Kremlin kellonsoittajat Väyrynen, Packalén ja Harkimo.
      ”Packalén toistaa Venäjän narratiiveja hyvin aktiivisesti ja uskollisesti, oli kyse sitten sodan syistä tai kulusta Itä-Ukrainassa, talouspakotteista,  EU:n vahingollisuudesta tai malesialaiskoneen alasampumisesta. Ulkoasiainvaliokunnan, Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan ja Naton parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan jäsenenä hän on erittäin hyvin informoitu asioista. Kun hänen puolueensa puheenjohtaja on ulkoministeri ja varapuheenjohtaja puolustusministeri, niin informoinnin määrän ainakin pitäisi vielä lisääntyä. Packalén muodostaa kantansa asioihin siis poikkeuksellisen hyvin perehtyneenä polittisena päättäjänä. Siksi hänen näkemyksensä pohjaavat selvästi tapaan nähdä maailma samalla tavalla kuin miten Venäjän propaganda sitä kuvaa.”

Poliisien Facebook-ryhmä

   Mika Raatikaisen yhteydessä oli jo lyhyesti puhetta poliisien rasistisesta Facebook- ryhmästä.
   Verkkojulkaisu Long Play kertoi ryhmässä olevan noin 2800 jäsentä, kun poliiseja on Suomessa kaiken kaikkiaan noin 7000.
    Long Playn tekemän kyselyn mukaan perussuomalaisia poliiseista kannattaa noin 28 prosentti. Seuraavana tulevat Kokoomus ja Keskusta.
    Migranttales-verkkosivusto kertoo kuinka myös Packalén on liittynyt joukkoon, jolla on taipumuksena provosoitua mistä tahansa maahanmuuttajia koskevasta uutisoinnista.
    Kyseinen verkkosivusto kiinnittää myös huomiota siihen, että Uuden Suomen Puheenvuorosta on tullut halla-aholaisten temmellyskenttä. Rasistiset blogit ja kommentit ovat tyypillisiä sivustolla, joka ilmoittaa nollatoleranssista rasismin suhteen.
    Perussuomalaisilta poliisimafian edustajilta näyttää puuttuvan halu rauhanomaisiin ratkaisuihin. Poliisien militarisoiminen sen sijaan on heidän mielestään relevantti ratkaisu mihin tahansa ongelmaan.

 Packalén suivaantui papille

   Puoluetoverinsa ja perussuomalaisten poliisimafiaan kuuluvan Mika Raatikaisen tavoin Tom Packalén suivaantui 2017 Suomen ev.lut. kirkon papille Marjaan Toiviaiselle, sillä Toiviainen oli noussut puolustamaan äänekkäästi pakolaisia ja maahanmuuttajia.
    Jupakan eräässä vaiheessa Toiviainen sanoi muuttavansa Tansaniaan, koska Suomi on ikävä maa.
   Tämän johdosta Packalén postasi Facebookiin viestin aiheen johdosta:
   ”Ei kannata alkaa hyvää päätöstä perumaan, eli rohkeasti vain laittamaan Tansanian asiat kuntoon. Kannattaa kuitenkin ehkä  miettiä onko mielenosoitukset Dares Salaamissa se tehokkain  keino, mutta koska en niin tarkkaan tunne tilannetta, niin en ota siihen kantaa. Onnea matkaan!”
    Packalénin ja Raatikaisen lisäksi vastaavat ulostulot olivat tyypillisiä perussuomalaisille vuonna 2017, jolloin Rautatientorilla oli kaksi kilpailevaa leiriä. Jotain Toiviainen teki oikein, sillä tuskin muuten perussuomalaiset olisivat ryhtyneet raivoisaan vastaiskuunsa sosiaalisessa mediassa.
    Verkkosivusto Migranttales on seurannut pitkään Packalénin toimintaa.
    Migranttales kertoo Packalénin liittyneen siihen huutokuoroon, joka löytää aina syyn maahanmuuttajien demonisoinnille.
    Migranttales kertoo Packalénin mässäilleen Helsingissä sattuneiden nuorison ”jengitappeluiden” väkivallalla. Jengitappeluun osallistui myös maahanmuuttajataustaisia nuoria.
    Migranttales sanoo Packalénin heittävän varjon poliisikollegoidensa ylle ja haittaavan tutkintaa. Packalénilla ei ole lojaalisuutta entistä työnantajaansa kohtaan vaan hän toistaa tarkoitushakuista perussuomalaisten rasistista agendaa.
   
 Vuokra-asuntojen asukkaiden pisteytys

    Joulukuussa 2013 kansanedustaja Tom Packalén sai huomiota ehdottamalla Helsingin kaupungin vuokra-asunnoissa asuvien pisteytysjärjestelmää.
   Packalén meni äärimmäisyyksiin vaatiessaan alimpaan kategoriaan päätyneiden siirtämistä omiin lähiöihinsä. Näissä lähiöissä olisi tarjolla asianmukaisia sosiaalipalveluja, mutta myös tiukkaa poliisin harjoittamaa valvontaa.
    Miten pisteytys käytännössä hoidettaisiin? Perustamalla pisteytysvirasto? Packalénin ehdotukseen liittyy niin monta sudenkuoppaa, että oli vain hyvä, kun ehdotus vähitellen unohtui.
   Tällaisia perussuomalaisille tyypillisiä ”piilorasistisia” ehdotuksia on syytä esillä. Unohdus ei poista perussuomalaisten ihmisyydelle vihamielistä agendaa.
   Packalénin mallissa pisteitä voi menettää, mutta ei ole mitään takeita siitä, että pisteitä voisi kartuttaa.
   Erityisen raskauttavaa on, että ehdotusta laatiessaan Tom Packalen oli perustuslakivaliokunnan jäsen. Packalénille lienee täysin epäselvää, mitä perustuslaki sanoo asiasta.

Tom Packalén & Utopia Analytics

   Aiemman sidonnaisuusilmoituksensa mukaan Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén on ollut osakkaana Utopia Consulting Oy:ssä toimien yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Tuo yritys tunnetaan nykyisin nimellä Utopia Analytics (Y-tunnus: 26411588). Aputoiminimenä on edelleen Utopia Consulting päivämäärällä 9.10.2015.
   Yrityksen käyntisoite on Töölönkatu 1 E postinumeron ollessa 00100. Puhelinnumeroksi ilmoitetaan 050 344 0501.
    Utopia Analyticsin vastuuhenkilöiksi nimetään Mari-Sanna Paukkeri, Tom Packalén, Juha-Pekka Arala ja Erja-Leena Annikki Paukkeri.
    Tilintarkastaja toimi Digiltal Audit Company (Arto Tapani Kokkonen).
    Vuonna 2015 Utopia Analyticsin liikevaihto oli 176 000 euroa laskien vuonna 2016 123 000 euroon.
    Tilikauden tulos oli vuonna 2015 nolla euroa ja seuraavana vuonna 1000 euroa.
    YTJ:n tietojen mukaan yritys työllistää 5-9 henkilöä toimialana IT-konsultointi ja IT-palvelut.
    Ennakkorekisteriin Utopia Analytics on kuulunut 12.9.2014 alkaen seuraavan tarkastuksen ollessa 28.2.2018.
    Ilta-Sanomat kertoi 1.9.2016, että Utopia Analytics syntyi kun kansanedustaja Packalén ja tekniikan tohtori Mari-Sanna Paukkeri tapasivat sattumalta (onko tällaisia sattumia?) kaksi vuotta sitten. Kaksikko keskusteli datan hyödyntämisestä yrityksissä.
   Samassa Ilta-Sanomien jutussa kerrotaan Packalénin ja Paukkerin yrityksen kehittävän koneälyä tekstimassojen analysointiin. Yrityksen ohjelmia käytetään mm. keskustelupalstojen moderointiin ja asiakaspalautteen visualisointiin.
    Packalén ja Paukkeri väittävät Utopia Analyticsin työkalua ainutlaatuiseksi, koska se toimii kaikilla kielillä. Paukkeri sanookin: ”Suomen kieli on yksi maailman vaikeimmista kielistä analysoida automaattisesti, ja olemme aloittaneet siitä. Siirtyminen muunkielisille alueille on todella suoraviivaista.”
   Ilta-Sanomat kertoo, että Packalén ja Paukkeri eivät mainitse asiakkaitaan nimeltä, mutta muista lähteistä on verifioitu, että asiakkaina ovat mm. tori.fi ja Allerin Suomi24:n keskustelupalstat.
    Iltalehti (1.9.2016) puolestaan kertoo, että tekstianalyysi ei rajoitu pelkästään olemassa oleviin työkaluihin vaan kehitystyössä vain mielikuvitus on rajana. Yrityksen ajatuksena on automatisoida nyt manuaalisesti tehtävä työ. ”Moderoinnin lisäksi kone voi lukea vaikka rahoitusanomuksia tai Kelan lomakkeita, jakaa ne hyväksyttyihin ja hylättyihin tai tunnistaa huijausyritykset.”
   Packalén ja Paukkeri uskovat keskustelupalstojen tason nousevan, kun törkeimmät kommentit eivät mene läpi.
   Vuonna 2016 yritykseltä oli tulossa kolmaskin tuote moderoinnin ja visualisoinnin lisäksi, mutta patenttia tuolle tuotteelle ei vielä silloin ollut.
    Em. Ilta-Sanomien jutussa Packalén kertoo, kuinka Utopia Analyticsin analytiikalla voitaisiin parantaa poliittista päätöksentekoa.
    Packalen sanoo: ”Eduskunnassa esitetyt luvut vedetään silinterihatusta. Todellisuudessa kellään ei ole mitään kokonaiskuvaa, kaikki ne ovat vain villejä veikkauksia.”
   Packalén toteaa, että myös yritysmaailmassa tehdään vääriä päätöksiä väärän tiedon perustella. Kone ennustaisi todennäköisesti parhaat ratkaisut, jolloin kaikkea ei tarvitsisi testata käytännössä.
    Packalén esittää myös villin vision: ”Ehkä nuorten syrjäytymiseen vaikuttaakin köyhyyden ja päihteiden ohella tietty vauvaikäisenä sairastettu tauti. Jos kaikki data olisi käytössä, esiin voisi nousta myös aivan odottamattomia korrelaatioita.”

Mari-Sanna Paukkerin haastattelu

   Yrittäjien verkkosivustolla julkaistiin pitkä Utopia Analyticsin toimitusjohtaja Mari-Sanna Paukkerin haastattelu.
    ”Olemme tosi kova osaaja tekoälypuolella. Meillä on erityisosaamista luonnollisten kielten puolelta, laskennallisesta kielitieteestä.”
    Paukkeri kertoi tuolloin, että pian heiltä saattoi ostaa moderointipalvelun, joka poistaisi epäasiallisuudet esimerkiksi nettisivuilta tai Facebookista. Kyseisen palvelun hinnan kerrotaan olevan houkutteleva. Yhtiön verkkosivut eivät esitä spesifiä.
    Haastattelutilanteessa Paukkeri kertoo yhtiöllä olevan 11 työntekijää, joista kolme on tekniikan tohtoreita.
    Tekoälyprojektia on rahoitettu tulorahoituksen lisäksi konsultoinnilla. Ilmeisesti kyseessä on yritys nimeltä Kaima Consulting Oy (Y-tunnus 2626697-4), jossa Mari-Sanna Hannele Paukkeri toimii toimitusjohtajana.
   Kaima Consulting toimialaan kuuluu ohjelmistot, konsultointi, tekstinlouhinta, analytiikka, big data.
    Utopia Analyticsilla on asiakkaista myös ulkomailla, joista Paukkeri identifioi vain Sveitsin.

Utopia Analyticsin kritikki

   Utopia Analyticsin omistajiin ja tuotevalikoimaan kiinnitettiin huomiota myös keskustelupalstoilla.
   ”Onneksi äärilaidan puoluetoverisi, kansanedustaja Tom Packalén, on perustanut yrityksen, jonka tuotevalikoimaan kuuluu automaattinen nettikirjoitusten seuranta ja moderointi, sekä myös valtiollisen tason valvontajärjestelmä ihmisten seulomiseen netissä”
    Toinen kommentaattori kirjoitti:
    ”Me tavalliset kansalaiset (arvokonservatiivi poliisiedustaja Packalénin suuressa ja kaikkitietävässä valvonnassa) voimme vain ihastella salasanaa vaativia tuote-esittelyjä, jotka ovat suunnattu, jotka on suunnattu B-to-G asiakkaille.”
    Tiede-lehdestäkin löytyy aiheeseen liittyviä kommentteja.
   ”Veikkaisin, että Packalenia ei (raha kun ratkaisee) kiinnostaa, että mitä moderoidaan ja kuka moderoi. Jos Kiina tai Bahrain tai Venäjä maksavat tarpeeksi niin ruplat vaan taskuun ja baanalle.”
   ”Mitähän Packalen mahtaa äänestää, kun lakialoitteita tehdään sananvapauden seulontaan tai seurantaan”
   Näiden Tiede-lehden kommentoijien huoli onkin aivan aiheellista.
    Packalénin puolustus ei kuulosta uskottavalta: ”Keskustelupalstojen moderointi manuaalisesti on työlästä. Ratkaisu voi löytyä tekoälystä ja koneoppimisesta, joilla epäasialliset kommentit saadaan seulottua pois some-palstoilta sekunnin murto-osissa.

Tom Packalénin kannat eri asioihin

   Taannoin perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén ehdotti työleirien järjestämistä työttömille. Packalénin oletti työttömien olevan järjestelmällisesti työhaluttomia. Miten työleirit parantaisivat työttömien asemaa, jäi epäselväksi.
   Tämä on paralleeli kanta maahanmuuttajien asumisalueiden pisteytysjärjestelmän kanssa, josta oli jo aiemmin puhetta. Valvonta- ja rangaistusyhteiskuntaan kuuluvat tuollaiset ”vankileirien saaristot”.
    Turun Sanomat kertoi myös 22.9.2017 Packalénin ehdottaneen, että Helsingin edustalle Isosaareen perustettaisiin kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautuskeskus.
    Packalénin edustaman puolueen äänenkannattaja, Suomen Uutiset, kirjoitti verkkosivuillaan 21.8.2017:
    ”Packalen ehdottaa, että turvapaikanhakijat, jotka eivät todennäköisesti tulisi saamaan turvapaikkaa, sijoitettaisiin syrjäseuduille perustettaviin keskuksiin, joihin tarvittaessa järjestettäisiin työmailta tuttu konttimajoitus..”
    ”Joku käytöstäpoistettu kaivosalue Lapissa sopisi tähän erinomaisesti, sillä niissä on valmiina viemäröinti ja keittiö yms, sellainen infrastruktuuri: Riittävän syrjäinen sijainti estää joukossa mahdollisesti lymyileviä jihadisteja toteuttamasta fantasioitaan.
   Edellisen johdosta Itä-Suomen yliopiston tutkija, Pirjo Pöllänen, sanoi MTV:n haastattelussa 24.8.2017:
    ”En ole varma oliko sen kirjoittanut aikuinen vai kuudesluokkalainen poika välitunnilla. Minusta se kuulostaa absurdilta ollakseen järkevän ihmisen kommentti.”
   Pöllänen toteaa, että syrjäseuduilla poliisi on tunnin tai jopa pitemmän ajomatkan päässä, eikä pääsisi mahdollisessa vaaratilanteessa paikalle parissa minuutissa kuten Turun puukotuksessa.
   Kansanuutiset puolestaan argumentoi aiheesta jo 10.1.2014:  ”Suomessa on näin vuodenvaihteen kunniaksi ryhdytty innovatiivisiin tulevaisuustalkoisiin. Eliitin terävimmät aivot ovat luoneet uusia nerokkaita keksintöjä kuten getto ja pakkotyö.”
   ”Ensin perussuomalainen kaupunginvaltuutettu ja kansanedustaja Tom Packalén ehdotti ihmisten pisteytystä ja huonoimpien siirtämistä omiin gettoihinsa Varsov…Vesalaan, siis mitä Helsinkiin tulee.”
    ”Käytännönläheisenä poliisina hänestä olisi tietysti helppoa, kun kaikki valvottavat olisivat samalla alueella. Ajatus jäi kuitenkin vähän puolitiehen.”
    Pakkotyö resonoi hienosti Packalénin tee-se-itse-getto-ajatuksen kanssa.”

Packalénin perättömät jutut sosiaaliturvasta

   Vuonna 2017 Tom Packalén sanoi puolueensa ryhmäpuheenvuorossa silloisen perussuomalaisen sosiaali- ja terveysministerin (Hanna Mäntylä) ajavan sosiaaliturvajärjestelmän uudistusta, jossa siirryttäisiin kansalaisuuteen perustuvaan järjestelmään maksamisperusteena nykyisen asumisperusteisen maksamisjärjestelmän sijaan.
   Mistään tällaisesta muutoksesta eivät kyseisen ministeriön alaisuuteen kuuluvat lainvalmistelijat ja muut virkamiehet olleet kuulletkaan.
   Perussuomalaisten puheenvuoron käyttänyt Packalen esitti totena asioita, jotka eivät olleet tosia. Ministeriön selvitystyössä vain selvennettiin voimassa olevia lakeja.
    Saku Timonen kommentoi Uuninpankkopoika-blogissaan asiaa mm. seuraavasti: Jos nyt muutettaisiin asumis- ja toimeentulotukea koskevia lakeja siten, että niitä saavien olisi asuttava heille osoitetulla paikkakunnalla, niin lait koskisivat ihan kaikkia tukia saavia ihmisiä. Tämän jälkeen voitaisiinkin hajasijoittaa kaikki toimeentulotukea ja asumistukea saavat eri puolille Suomea. Tämä tuskin on perussuomalaisten yleisenä tavoitteena, vaikka kansanedustaja Tom Packalén esittikin vuoden päivät sitten tämäntapaista järjestelyä.

Packalénin tyly suhtautuminen kerjäläisiin

   Tom Packalénin puhe eduskunnassa koskien kerjäläisiä on sen verran häiriintynyt, että se ansaitsee tulla julkaistuksi tässä yhteydessä kokonaisuudessaan. Siis tässä:
    ”Arvoisa herra puhemies! Ulkomaalaisperäinen kerjääminen on suurelta osin organisoitua toimintaa. Rikollisliigat lainaavat romaneille korkeakorkoista matkarahaa, mikä pakottaa heidät Suomessa katusoittajiksi, kerjäläisiksi, metallin kerääjiksi ja pikkurikollisiksi. Sisäasiainministeriön mukaan näin saadut rahat valuvat rikollisjärjestöille. Kerjäämisen organisointi sisältää hyväksikäytön ja ihmiskaupan piirteitä. Samaan lopputulemaan päätyi myös vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet tänä kesänä.”
    ”Järjestäytyneen kerjäämisen oheisrikollisuudesta kertoo, että poliisin mukaan romanialaisia jäi kiinni rikoksista epäiltyinä vuosittain noin 2 500 rikoksesta: varkauksista, pahoinpitelyistä ja seksuaalirikoksista. Kerjäämiseen liittyy myös asumisolosuhteiltaan ihmisarvonvastaisten leirien syntyminen. Maahamme saapuvilla romanikerjäläisillä on siten huomattavan kielteinen vaikutus kaupunkiemme turvallisuuteen ja viihtyisyyteen. Lisäksi ilmiö työllistää muutenkin niukoin resurssein toimivaa poliisia.”
    Kyseinen puhe löytyy eduskunnan verkkosivuilta päivämäärällä 11.10.2013.  

Packalén nujakoi Helvetin enkeleiden kanssa

  Lausuntoautomaattina kunnostautunut kansanedustaja Tom Packalén on myös nujakoinut oikeuslaitoksen ja Helvetin enkeleiden kanssa.
    Verkkojulkaisu Uusi Suomi kertoi 24.7.2013 Espoon käräjäoikeuden päätöksestä koskien Helvetin enkeleitä.
    Uusi Suomi kommentoi asiaa seuraavasti:
    Espoon käräjäoikeus on hylännyt Helvetin enkeleiden jäseniä koskeneet rikossyytteet järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta. Syytettynä oli 25 jengiläistä. Heistä 11:n osalta hylättiin kaikki syytteet ja 14 tuomittiin muista rikoksista kuten muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta.”
   Tom Packalénin oli pakkomielteisesti päästävä kommentoimaa käräjäoikeuden tuomiota.
   ”Lainsäätäjän ja tuomioistuimen yhteys ei selvästi toimi. Tuomioistuin ei mielestäni noudata lainsäätäjän tahtoa.”
   Packalénin mielestä lainsäätäjän tahto on selvä: Helvetin enkeleiden kaltaiset jengit pitäisi tuomita rikollisina ryhminä.
   Packalén jatkaa vaikerointiaan:
   ”Tuntuu käsittämättömältä, että eduskunta säätämään sellaista lakia, että sen tahtoa noudatettaisiin, ja että tuomioistuin pystyisi tuomitsemaan.”
   Usein asiantuntijalausuntoja antanut rikosoikeuden professori Matti Tolvanen pitää koko pykälää epäonnistuneena: ”Siinä tulee vaikeuksia näyttöpuolella. Kyllä se on huonosti toimiva pykälä, jos tarkoitus oli kamppailla järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan.”
    Tolvasen mukaan jutut kaatuvat siihen, että jengiläisten osallisuudesta rikolliseen toimintaan ei saada pitävää näyttöä.
   Packalén ei luovuta vaan laukoo takaisin: Hänen mukaansa vika ei ole lainsäädännössä. Tuomioistuimessa ei ymmärretä jengien luonnetta.
   Tolvanen huomauttaa Packalénille: ”Rikoksiin syyllistyneet saavat kuitenkin tuomiot kiinni jäädessään, vaikka koko jengiä ei tuomittaisikaan.”
    Packalén väittää, että kerhojen hierarkian alapäässä olevat jäsenet menevät mielellään vankilaan, sillä istumalla vankilatuomion kerhon puolesta he voivat ansaita paremman aseman.
   Espoon käräjäoikeuden tuomio kuitenkin osoittaa, että suurella osalla Helvetin enkeleiden jäsenistä ei ole rikosrekisteriä. Tästä oikeuden mukaan rikostausta ei ole pääsyvaatimus jengiin.

   Packalénin vaikeroinnista voi tehdä ainakin seuraavia johtopäätöksiä.
    Ensiksi, tuomioistuin ei tee sellaisia ratkaisuja kuin Packalén haluaa ja täten hän ei ymmärrä niitä. Tämän perusteella on selvää, että oikeusvaltion periaatteet ovat Packalénille vieraita.
   Toiseksi, Packalén haluaa tuomiota sellaisia ihmisiä, jotka kuuluvat ryhmään, josta hän ei pidä. Tässäkään asiassa Packalén ei ymmärrä oikeusvaltion periaatetta. Tulisiko eduskunnan säätää laki, jonka perusteella voitaisiin tuomita ihmisiä, jotka eivät ole syyllistyneet rikoksiin?
   Kolmanneksi, Packalénin mielestä jos oikeus ymmärtäisi asian ”oikein”, se tuomitsisi ihmisiä, jotka eivät ole syyllistyneet rikoksiin tai edes olisivat epäiltyinä rikoksista.
   Neljänneksi, Packalénin luoma uhkakuva ironisoi sen, että vuosikymmentenkään kuluessa poliisi ei ole saanut useampia jengiläisiä kiinni rikoksista. Onko kyseessä Packalénin ja hänen kollegoidensa ammattitaidottomuus?
    Viidenneksi, Packalénille ei kaiketi tule mieleen, että Helvetin enkelillä jolla ei hetkellä t ole rikosmerkintää, ei välttämättä ole myöhemminkään sellaista.

Packalenin lausunnot heijastavat uusfasistista virettä. Poliisin tulisi olla demokraattisen yhteiskunnan tukipilari, mutta visiossa se olisikin fasistinen etujoukko. Packalen patistelee oikeutta tuomitsemaan ihmisiä, joista hän ei pidä ja se on fasismia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti