lauantai 17. maaliskuuta 2018

Ruumiillinen kuritus sallittua Amerikan kouluissa - mailalla oppilaita reisille


Vielä on Amnesty Internationalilla paljon tehtävää USA:ssa, jossa ruumiillinen kuritus kouluissa on monissa osavaltioissa vielä nykyäänkin sallittu rangaistusmuoto.

Asia sai pitkästä aikaa julkisuutta tällä viikolla. Lapset ja nuoret järjestivät ulosmarssin kouluista taannoisen Parklandin kouluampumisen johdosta. Lasten ja nuorten vaatimus oli yksinkertainen: aselakeja on tiukennettava, jotta kouluampumiset saadaan loppumaan!

Tästä monen koulun rehtorit vetivät herneen nenäänsä. Ulosmarssi kesti 17 minuuttia, minuutti jokaisen Parklandissa kuolleen oppilaan muistolle.

Arkansissa, yhdessä USA:n takapajuisimmista osavaltioista, eräässä isossa koulussa vain kolme oppilasta osallistui ulosmarssiin. Tästä heitä sitten rangaistiin.

Oppilaat saivat valita joko kolme päivää eristyksissä koko koulupäivän ajan tai mailan iskuja reisille. Yksi oppilaista valitsi läimäyttelyn ja tämän hän sitten dokumentoi sosiaaliseen mediaan.

Kun katsoo, missä osissa maata ruumiillinen kuritus on sallittua, niin se on yhtenevä republikaanien taakse ryhmittyneen uskonnollisen oikeiston kannatusalueen kanssa. Väkivalta, sen ihannointi ja sillä mässäily on näiden kaikkein oikeimman laidan kulkijoiden mielipuuhaa. Ihmisyyteen heillä on vielä pitkä matka.

Asiaa koskeva havainnollinen kartta, jonka on laatinut liittovaltion opetusministeriö:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti