maanantai 12. maaliskuuta 2018

Patriarkaatin aika vihdoin ohi?



Viime viikolla kansainvälisen naistenpäivän yhteydessä Laura Huhtasaari vaikeroi feminismistä ja sama linja jatkui viikonloppuna Uuden Suomen Puheenvuorossa, mutta nyt asialla oli muutama mies.

Oma johtopäätökseni asiasta on yksinkertaisesti se, että feminismi on ollut tarpeellista ja onnistunut monissa tavoitteissaan kiitettävästi, mutta tämä on aiheuttanut muutamien miesten parissa närkästystä, paheksuntaa ja vitutusta.

Puheenvuorossa julkaistiin parikin miehen kirjoittamaa blogia, jotka ymmärsivät feminismin eri suuntausten argumentteja. Samaa ei voi sanoa muutaman noita blogeja kommentoineen miehen taantumuksellisista näkemyksistä.

Kun on seurannut Puheenvuoroa vuosia, niin monen kirjoittajan mielipiteet ovat tulleet tutuiksi ja jotain johtopäätöksiä noista mielipiteistä voi vetää koskien kunkin ajatusmaailmaa. Monelle miehelle naiset näyttävät olevan iso ongelma.

Misogynia oli piilotettu taas suomalaisten alhaisista syntyvyysluvuista valittamiseen. Vetoaminen huoltosuhteen heikkenemiseen on vaisu yritys peittää oma ongelmallinen suhde naisin. Bruttokansantuote tuotetaan nyt ja tulevaisuudessa yhä pienemmän joukon turvin, joten väestöä ei vain tarvita yhtä paljon. Tähän liittyviä taloustieteen teorioita on jo kehitelty, mutta tavalliseen tapaan teorianmuodostus tapahtuu viiveellä suhteessa maailman muutoksiin.

Timo Lampisen blogin kommentoinneissa kristillisen patriarkaatin puolesta ennenkin propagoinut Markku Marttila oli taas vauhdissa. Tällä kertaa Marttila ei sentään tunkenut vakaumustaan ja siitä johdettua väittämiä sellaisenaan kommentteihin, mutta sieltähän se patriarkaatti pilkistää. Marttilla ei kaiketi voi itselleen mitään.

”Voisi lyhyesti ja ystävällisen suoraan todeta, että itsensä piloille emansipoineet nykynaiset eivät lapsia suvaitse omaa elämäänsä ja vapauttansa rajoittamaan. Sivustatukea tuolle äitiyden kiroista vapautumisen huumalle antaa nyky-yhteiskunta. Tasa-arvon nimissä yhteiskunta uusilla normeillaan voimallisesti tukee orastavaa äärifeminismiä, jonka vaatimuksena tulee olemaan synnytysten jakaminen tasan miesten ja naisten kesken. Haave ei vielä nykytietämyksen valossa voi toteutua, mutta kehitys kehittyy; ehkä em. vakava epäsuhta aikanaan saadaan oikaistua säälliseen tasapainoon.”

”Äitiys ei tämän päivän Suomessa varmaan kenellekään ole yhteiskunnallinen kutsumus vaikkapa tyyliin 'pidetään väestömäärää kasvusuunnassa, kannetaan oma korsi kekoon isänmaan hyväksi'.”

”Vieläkin onneksi sentään löytyy sellaisia perinteisiä nuoria pareja, joille lapsen saaminen merkitsee perheen tervettä ja luontaista täyteen mittaan kasvamista; isä, äiti ja lapsi (+lapset).”

”Mutta valtaosa nuorista naisista on jo onnistuttu tasa-arvon ideologialla indoktrinoimaan lähtökohtaisesti lapsikielteiseen ajattelutapaan. Lapsi merkitsee rasitetta sekä ajankäytön suhteen että myös itsensätoteuttamisen ja urakehityksen suhteen. Lapsi on taakka, kaksi lasta on kaksi taakkaa jne.”

”Ensisynnyttäjien keski-ikä on kivunnut kolmenkymmenen vuoden paikkeille. Kovin moni nainen kokee nelikymppisenä, että kyllähän se lapsikin olisi ihan jees. Sitten vaihtoehtoja kartoittamaan: koeputki, kohdunvuokraus, adoptio tai josko ihan se perinteinen, ah' niin säälittävä malli.”

”Yhteiskunta on onnistunut tuhoamaan äitiyden arvon ja aidon kunnioituksen. Se on murheellista.”

Harvemmin olen siteerannut ketään noin pitkälti, mutta tällä kertaa se puolustaa paikkaansa, sillä on oikeastaan aika hämmästyttävää, että sivistysvaltioksi laskettavasta Suomesta löytyy näitä ”marttiloita”, jotka haikailevat menneen maailman perään ymmärtämättä, ettei entiseen ole paluuta. Niin ei ole tapahtunut koskaan eikä missään.

Kova on Marttilalla usko indoktrinoinnin voimaan. Samaa indoktrinointia on harjoiteltu Marttilan edustaman uskonnon toimesta pari tuhatta vuotta huonoin tuloksin.

Lieneekö Marttilalla tyttäriä? Jos on, niin sääliksi käy heitä, sillä heidät halutaan Marttilan maailmassa alistaa sekä nyrkin ja hellan väliin että nyrkin ja kullin väliin.

Feminismin on täytynyt onnistua todella hyvin, sillä tuskin muuten nämä ”marttilat” näkisivät niin paljon vaivaa oikeuttaakseen nillityksensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti