perjantai 30. maaliskuuta 2018

Cambridge Analytica, Utopia Analytics, Tom Packalen


Cambridge Analytica on tällä hetkellä Yhdysvaltain tunnetuin it-alan yhtiö. Tämä vain sen takia, että kyseinen yritys on sotkeutunut kaikenlaisiin laittomuuksiin vuoden 2016 vaalien yhteydessä. Cambridge Analytican taustalla häärivät epämääräiset ja rikolliset venäläiset instanssit. Rahoittajina olivat amerikkalaiset miljardöörit Robert ja Rebekah Mercer. Mukana touhusivat myös Steve Bannon, Jared Kushner ja monet muut korruptoituneet ihmiset ja organisaatiot.

Canbridge Analytican yksityisyyttä ja tietosuojaa rikkovat menettelytavat ovat tulleet päivänvaloon Trumpin vaalikampanjaa koskeva tutkinnan yhteydessä.

Venäläiset korruptoivat republikaanit, republikaanit korruptoivat Cambridge Analytican, Cambridge Analytican korruptoi Facebookin, Facebook korruptoi amerikkalaiset äänestäjät. Ketju on yksinkertainen ja selvä.

Kun tein perussuomalaisia kansanedustajia koskevaa taustatukimusta, niin Tom Packalenin yhteydessä törmäsi toistuvasti yritykseen nimeltä Utopia Analytics. Tästä yrityksestä oli juttua mm. tässä blogissa 28.3.2018 Packalenia koskevan opposition researchin yhteydessä.

Cambridge Analytican jälkeen aina kun joku poliitikko tai muu päättäjä on tekemisissä ”data mining” –firman kanssa, niin hälytyskellojen on syytä soida ja lujaa.

Utopia Analytics ilmoittaa, että heidän kehittämänsä ohjelma siivoaa asiattomuudet niin keskustelupalstoilta kuin Facebookista. Juuri Facebook ja sieltä kerätty aineisto on kaatamassa Cambridge Analyticaa. On syytä tutkia, mitä kaikkea Utopia Analytics puuhailee Facebookissa ja muualla internetissä.

Kerta toisensa jälkeen Tom Packalen on myötäillyt Putinin politiikkaa vastoin suomalaisten etuja ja samaan aikaa hän Utopia Analyticsin hallituksen puheenjohtaja ja osakas, niin epäilykset heräävät.

Kun vertasi vanhoja Cambridge Analytican ja Utopia Anlyticsin kotisivuja, niin toimialaa ja toimintaa koskevat väitteet olivat yhteneviä. Taustalla todellisena toimintana saattaa sitten olla mitä tahansa. Tämä ei välttämättä tee Tom Packalenista korruptoitunutta poliisia, mutta korruptoitunut kansanedustaja Packalen selvästi on ilman osakkuutta Utopia Analytics-firmassakin.

Vuosien mittaan perussuomalaisia lähellä oleva MV-lehti on sekin toiminut Putinin kätyrinä. Entinen MV:n pääjehu Ilja Janitskin on epäiltynä useista rikoksista.  Yksi rikoksista on laittoman henkilörekisterin pitäminen. Tällainen rekisteri ei mikään pahvilapuille kirjoitettu kortisto vaan eri lähteiden mukaan kyseessä on satojatuhansia nimiä sisältävä rekisteri. Ilman merkittävää informaatioteknologiaosaamista sellaisen rekisterin kasaaminen ei ole mahdollista.

Kun on kysymys konnuuksista, niin sillä saralla persut kunnostautuvat oikein hyvin. Persujen tekemiset on syytä tutkia nyt, kun vaaleihin on vuosi aikaa. Nähtäväksi jää miten Putinin kätyreinä toimivat persut reagoivat ilmituleviin seikkoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti