keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Tapio Puolimatka puolimutkailee



Jyväskylän yliopiston professori Tapio Puolimatkaa (tästä eteenpäin Puolimutka) sapettaa vieläkin niin vietävästi, että hänen lausuntonsa Eduskunnalle ennen tasa-arvoisen avioliitto lain käsittelyä osoitettiin huuhaaksi. Jotain Puolimutkan uskottavuudesta ”tiedemiehenä” kertoo jotain jo se, että muutama vuosi sitten hän kävi pokkaamassa kirjojensa kustantajan puolesta vuoden huuhaa-palkinnon.

Tuo Puolimutkan lausunto Eduskunnalla poiki ainakin yhden kantelun lausunnon tieteellisistä väärinkäytöksistä. Jyväskylän yliopiston rehtori vähän näpäytti Puolimutkaa, mutta sen kummempiin toimenpiteisiin ei ryhdytty. Puolimutka on jo sen ikäinen, että hän jää kohta eläkkeelle, ja täten yliopisto pääsee kiusallisen nolosta professoristaan pian eroon. Siihen saakka Puolimutka saa puolimutkailla yliopiston piikkiin herättäen lähinnä myötähäpeää idiotisminsa takia.

Noin yleisesti ottaen näiden uskovien tieteelliset ansiot (mitkä ansiot?) perustuvat siihen, että lopputulos on jo ennalta määrätty siten, että lopputuloksen on oltava linjassa Raamatun kirjaimellisen tulkinnan kanssa faktoista riippumatta. 

Dataakin voi valikoida ja manipuloida sopivasta niin, että toivottu (pakotettu?) lopputulos saavutetaan. Tässä suhteessa Puolimutka on nolouden huippu. Vähän sääliksi käy Puolimutkan oppilaita, jotka joutuvat kärsimään professorinsa epätieteellisestä idiotismista.

Puolimutka ei millään näytä ymmärtävän aatetoveriensa kanssa, että maailma on muuttunut niin paljon, että parin tuhannen vuoden takaiset aavikkobarbaarien nuotiotarinat eivät kelpaa missään mielessä minkään perustaksi. Nuo tarinat on jo niin moneen kertaan osoitettu pelkäksi mytologiaksi, että luulisi hitaammankin oppijan olevan perillä raamatuntutkimuksen tuloksista viimeisen 200 vuoden ajalta.

Luulisi Puolimutkan denialismin häiritsevän jo häntä itseäänkin. Ehkä häiritseekin? 

Seurakuntalainen-lehden verkkojulkaisussa Anssi Tiittanen kritisoi Aito Avioliitto- yhdistyksen kansalaisaloitetta ja ihan aiheesta. Patmoksen pellehermanneista muutama on jo kommentoinut Tiittasen kirjoitusta. Koska ne eivät saaneet osakseen ymmärrystä, niin nyt fundamentalistit yrittävät puolustella toimintaansa Puolimutkan professorin tittelin tuomalla arvovallalla, mutta uppoavat yhä syvempään suohon: Puolimutkalla ei nimittäin ole minkäänlaista tieteellistä arvovaltaa. Puolimatka on tiedeyhteisössä kylähullun maineessa. Joskus kylähulluilla on nerokkaita oivalluksia, mutta Puolimutkan tapauksessa kylähulluus on idiotismiin verrattavaa kylähulluutta.

Puolimutka kirjoitti:
Tiittasen mielestä lapsen etuun ja joihinkin yksittäisiin tieteellisiin tutkimuksiin viittaaja kuulostaa keplottelijalta, jos hän ei kerro, että hänen todellisena motiivinaan on puolustaa raamatullista avioliittokäsitystä.

Nyt sattui Puolimutkaa isku suoraan leukaan. Puolimutka tietää itsekin olevansa keplottelija. Tätä nimittäin Puolimutka ei kertonut Eduskunnalle vaan esitti apologiansa jonkinlaisena tieteellisenä sillisalaattina, jonka metodologia kiteytyy lainauslouhintaan.

Se määrittelee normaaliksi sen epänormaalin tilanteen, että lapsia suunnitelmallisesti tuotetaan elämään irrallaan joko biologisesta isästään tai äidistään.

Yhdenkään heteron oikeuksia ei tasa-arvoinen avioliittolaki loukkaa. Se ei pakota yhtäkään heteroa ryhtymään homoksi, jotta voisi saada lapsia tavalla tai toisella. Ko. laki suo jo nyt olemassaoleville ja myös tuleville sateenkaariperheille samat oikeudet kuin heteroparien perheille.

Jo nyt merkittävä osa lapsista syntyy avopareille. Jos Puolimutka olisi johdonmukainen, niin hänen tulisi vastustaa tällaista tapaa samalla intensiteetillä kuin homojen avioliitto-oikeuttakin. Ko. avioliitto-oikeuteen liittyy paljon muutakin kuin pelkät lapset. 

Niin tai näin Puolimutka on edistyksen jarru, mikä onkin kovin tyypillistä uskoville. Kaikki, mitä uskovat ovat koskaan keksineet vastustaa, on aina toteutunut. Maailma on tullut ja tulee paremmaksi paikaksi aina kun uskontojen merkitys vähenee.

Puolimutkan idiotismiin voi tutustua tarkemmin tuolla:

Parin vuoden kuluttua Puolimutkakin voi solmia ”homoliiton” ja se on Puolimatkan kannalta aivan mahtavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti