lauantai 9. toukokuuta 2015

Raamattukritiikkiä 9.5.2015



1 Sam 5:1 – 7:17
Liitonarkki on seilannut pitkin Lähi-itää. Lopulta israelilaiset saavat arkkinsa takaisin
4. He kysyivät: "Millainen hyvitys meidän on annettava hänelle?" He vastasivat: "Viisi kulta-ajosta ja viisi kultahiirtä, yhtä monta kuin on filistealaisten ruhtinasta. Sillä sama vitsaus on kohdannut kaikkia, myös teidän ruhtinaitanne.
5. Tehkää siis ajoksistanne kuvat, samoin hiiristänne, jotka hävittävät maata, ja antakaa kunnia Israelin Jumalalle. Kenties hän sitten hellittää kätensä teistä, teidän jumalistanne ja maastanne.
…ja lisää…
11. He panivat vaunuihin Herran arkin sekä lippaan, jossa olivat kultahiiret ja heidän paiseittensa kuvat. 12. Lehmät menivät suoraan Beet-Semestä kohti. Ne kulkivat koko ajan samaa tietä, poikkeamatta oikealle tai vasemmalle, ammuen lakkaamatta. Filistealaisten ruhtinaat seurasivat niitä Beet-Semeksen alueelle asti.
Jotta pääasia ei unohtuisi, niin taas tarvitaan ruumiita:
19. Herra surmasi Beet-Semeksen miehiä sen tähden, että he olivat katsoneet Herran arkkiin. Hän surmasi kansasta 70 miestä, 50 johtomiestä*. Kansa suri sitä, että Herra oli surmannut niin paljon väkeä.
Sarjamurhaajahan tuo Jahve on.

Joh 6:1 – 21
Jeesus tekee tässäkin evankeliumissa leipätempun. Miksi leipätemput ovat evankeliumeissa ristiriitaisia toisiinsa nähden?
Jeesus harppoo vetten päällä. Kastuivatko varpaat?
Kumpi on todennäköisempää, kaikki luonnonlait on kertaluonteisesti kumottu uskovien hölmöjen uskomusten tueksi vai uskovat ovat erehtyneet pahan kerran?

Ps 106:13 -31
Kertailua vanhoista epätosista jutuista.

Snl. 14:32 – 33
32. Jumalaton sortuu omaan pahuuteensa, mutta vanhurskas on turvattu kuollessaan.
Ja tästä seuraa, että Jahve on jo sortunut omaan pahuuteensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti