maanantai 18. toukokuuta 2015

Jumala on kusipää



Jo pelkästään seuraavat 12 tapahtumaa osoittavat Raamatun jumalan olleen täysi kusipää. Tällaista Jumalaa millään tavoin hyvänä pitävät uskovat pettävät pahiten itseään.

1.
Jumala lähettää karhut tappamaan lapsia siitä syystä, että lapset olivat ilkkuneet ”pofeetalle” tämän kaljuudesta. Täysin kohtuuton rangaistus, kun ko. profeetta vielä sattui olemaan kalju.
23 Elisa lähti sieltä Beteliin. Kun hän nousi rinnettä, kaupungista tuli pikkupoikia, jotka pitivät häntä pilkkanaan ja huusivat hänelle: "Tule tänne, kaljupää! Tule tänne, kaljupää!" 24 Hän kääntyi katsomaan pilkkaajiaan ja kirosi heidät Herran nimeen. Heti tuli metsästä kaksi karhua, ja ne raatelivat neljäkymmentäkaksi poikaa kuoliaaksi. (2 Kun 2:23-24)

2.
Muuttaa Lootin vaimon suolapatsaaksi. Pahin kusipäisyys ilmenee siinä, että tuo kusipäinen barbaarinen jumala ei kertonut juuri Lootin vaimolle oikeaa menettelytapaa.

3.
Jahve vihaa rumia ihmisiä.
17 "Sano Aaronille: Kukaan jälkeläisesi, jolla on jokin ruumiinvamma, ei saa milloinkaan tulla uhraamaan ruokaa Jumalalle. 18 Uhraamaan ei saa tulla kukaan, joka on sokea, rampa tai kasvoiltaan tai ruumiiltaan epämuodostunut, 19 kukaan, jolta on katkennut jalka tai käsi, 20 joka on kyttyräselkäinen tai kitukasvuinen, jonka silmäterä on samentunut tai jolla on ihottuma, rupitauti tai vialliset kivekset. 21 Kukaan pappi Aaronin suvun jäsen, jolla on jokin vamma, ei saa astua uhraamaan Herralle kuuluvia tuliuhreja; vammansa takia hän on kelpaamaton uhraamaan ruokaa Jumalalle. 22 Hän saa silti syödä Jumalan ruokaa, sekä erityisen pyhää että pyhää, 23 mutta väliverhon luo tai alttarin ääreen hän ei saa vammansa vuoksi astua, ettei hän häpäisisi mitään, minkä minä, Herra, olen julistanut pyhäksi." (3 Moos 21:17 -23)

4.
Jahve yrittää tappaa Mooseksen
24 Matkan varrella Herra tuli Moosesta vastaan paikassa, johon hän oli perheineen yöpynyt, ja aikoi surmata hänet. 25 Silloin Sippora otti terävän piikiven, leikkasi pois poikansa esinahan ja kosketti sillä Moosesta jalkojen väliin sanoen: "Sinä olet minun veriylkäni." 26 Niin Herra jätti Mooseksen rauhaan. Sippora oli ensimmäinen, joka sanoi "veriylkä" puhuessaan ympärileikkauksesta. (2 Moos 4:24 -26)

5.
Kusipäinen jumala on toimeenpannut tolkuttoman monta kansamurhaa. Niitä on käsitelty tässä blogissa moneen kertaan.

6.
Jumalan kusipäisyys saavuttaa uudet mittasuhteet henkilökohtaisella tasolla. Jumala leikittelee ihmisuhrin tarpeellisuudella. Ihan sairasta menoa.
1 Kun näistä tapahtumista oli kulunut jonkin aikaa, Jumala tahtoi koetella Abrahamia ja sanoi hänelle: "Abraham!" Abraham vastasi: "Tässä olen." 2 Ja Jumala sanoi: "Ota mukaasi ainoa poikasi Iisak, jota rakastat, lähde Morian maahan ja uhraa hänet siellä polttouhriksi vuorella, jonka minä sinulle osoitan." (1 Moos 22:1-2)

7. Egyptiläisten lasten tappaminen.
5 ja silloin kuolee Egyptissä joka ainoa esikoinen, valtaistuimella istuvan faraon esikoisesta jauhinkivien ääressä istuvan orjattaren esikoiseen. Myös kaikki karjan esikoiset kuolevat. (2 Moos 11:5)

8.
Jumala tappaa hepun kun heppu levitellyt spermaansa tarpeeksi.
9 Mutta Onan tiesi, ettei lasta pidettäisi hänen omanaan, ja aina kun hän makasi kälynsä kanssa, hän antoi siemenensä mennä maahan, ettei antaisi jälke- läisiä veljelleen. 10 Herran silmissä hänen tekonsa oli paha, ja siksi Herra antoi hänenkin kuolla. (1 Moos 38:9-10)

9.
Jahve auttaa Simsonia murhan toteuttamisessa kun Simson oli tehnyt kyseenalaisen vedon.
19 Silloin Herran henki valtasi Simsonin. Hän meni Askeloniin ja surmasi siellä kolmekymmentä miestä, riisui heiltä vaatteet ja antoi ne arvoituksen ratkaisijoille. Raivoissaan hän sitten lähti kotiinsa. 20 Simsonin vaimo naitettiin Simsonin lähimmälle sulhaspojalle. (Tuom 14:19-20)

10.
Jahve huijaa jopa painiottelussa ja silti häviää.
28 Mies kysyi häneltä: "Mikä sinun nimesi on?" Hän vastasi: "Jaakob." 29 Silloin mies sanoi: "Sinua ei pidä enää sanoa Jaakobiksi, vaan Israeliksi, sillä sinä olet kamppaillut* Jumalan ja ihmisten kanssa ja voittanut." 30 Jaakob sanoi hänelle: "Sano sinäkin nimesi." Mutta mies vastasi: "Miksi sinun pitäisi tietää minun nimeni?" Ja hän siunasi Jaakobin siellä.  31 Jaakob antoi paikalle nimeksi Penuel. Hän sanoi: "Minä olen nähnyt Jumalan kasvoista kasvoihin,* ja silti olen elossa." 32 Aurinko nousi, ja hän jatkoi matkaansa Penuelista eteenpäin ontuen lonkkaansa. 33 Tämän vuoksi israelilaiset eivät tänäkään päivänä syö reisijännettä, joka on nivustaipeen päällä. Mies oli iskenyt Jaakobia tähän jänteeseen.

11.
Jumala tappaa kansaa kun kansa on valittanut siitä, että Jahve tappaa heitä.
30 Mutta jos Herra tekee jotakin tavatonta, niin että maa aukaisee kitansa ja nielee heidät ja kaiken heille kuuluvan ja he vajoavat elävältä tuonelaan, silloin tiedätte, että nämä miehet ovat halveksineet Herraa."  31 Tuskin hän oli saanut tämän sanotuksi, kun maa repesi heidän allaan, 32 avasi kitansa ja nieli heidät kaikki telttoineen päivineen, samoin Korahin, hänen väkensä ja omaisuutensa. 

12.
Kaikki paha mitä Jahve aiheutti Jobille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti