torstai 14. toukokuuta 2015

Jumala vastustaa kantasolututkimusta?



Uskonnollisten uskomusten takapajuisuus on edistyksen suurin este. Näin myös kantasolututkimuksen yhteydessä. Tosin on lohduttavaa, että kaikki mitä uskonnolliset fundamentalistit ovat ikinä keksineet vastustaa, on vääjäämättä toteutunut. Uskonnolliset uskomukset ovat hidastaneet ja viivästyttäneet kehitystä, ja täten aiheuttaneet tarpeetonta kärsimystä.

Yhdeksän vuotta sitten Suomi24:n keskustelupalstalla metelöitiin kantasolututkimusta vastaan esimerkiksi seuraavasti:

Usko ja rukous kirjoitti:
Tieteen maailmassa yritetään taas asettaa esteitä krsitilliselle elämälle. Kantasolututkimusko on avain sairauksien voittamiseen? Olisi paras keskittyä terveydenhoidon kehittämiseen ja ihmisten auttamiseen. Kantasolututkimukseen annetut varat menevät hukkaan ja vielä pahempaan, sillä ne ovat vihollisen tukemiseen annettuja varoja. Vihollinen on ovela. Se käy ylitsemme kuin kiljuva jalopeura miettien, kenet saisi niellä.

on turhuutta kirjoitti:
Kaikki lääketieteellinen tutkimus ja hoito on turhaa. Ne ovat vain ihmistieteitä. Kirurgia, syöpälääkkeet ja rokotukset ovat tarpeettomia ja kiljuvan jalopeuran perkeleellisiä juonia. Sairaus on synnin aiheuttama tila ja vain Jumala parantaa, jos hän niin tahtoo.

Saattaahan tietenkin olla niin, että em. kommentit ovat trollien kirjoittamia, mutta aavistelen, että ko. henkilöt ovat aivan tosissaan. Juuri tämänlaiset uskovat ovat ihmiskunnan pahimpia vihollisia.

On oikeastaan aika surullista, että muinaisten aavikkobarbaarien kuvitellulla jumalalla olisi mitään sanomista siihen, mitä ihminen tekee kantasoluilla. Eipä se aavikkobarbaarien primitiivinen opaskirja – Raamattu – sano mitään kantasolututkimuksesta. Silti uskovat katsovat oikeudekseen määritellä muinaisen barbaarisen Jahven kannan kantasolututkimukseen.

Onneksi useimmissa länsimaissa on noustu muinaisen barbaarisen jumalan yläpuolelle. Muuten tarvottaisiin vielä tiedollisessa erämaassa. Aavikkobarbaarit hortoilisivat vieläkin Siinailla.

Uskontojen – erityisesti kristinuskon ja Islamin -  negatiivinen suhtautuminen ihmisen tiedolliseen edistykseen on aiheuttanut vuosisatojen kuluessa mittaamattomia inhimillisiä kärsimyksiä.

Nyt ihmiskunnalla on keinot hoitaa monia parantumattomia sairauksia. Tämä vain sen ansiosta, että ihmiskunta on oppinut turvautumaan tietoon eikä uskomuksiin. Kantasolulinjojen tuloksilla voidaan hoitaa miljoonien ihmisten sairauksia. Yksikään jumala – Raamatun jumala mukaan lukien – ei taas ole verifioidusti tehnyt yhtään mitään.

Jokainen kantasolututkimusta vastustava uskova on jumalansa kanssa syyllinen rikoksiin ihmisyyttä ja ihmiskuntaa vastaan.

Äskettäin valitun uuden Eduskunnan tulisi edesauttaa kantasolututkimusta niin, että Suomesta tulisi johtava maa kantasolututkimuksessa. Meillä on kaikki resurssit siihen. Uskovat voidaan jättää rääkymään keskustelupalstoille. Heidän olemattomalla jumalalla ei taas ole mitään sanomista asiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti