lauantai 16. toukokuuta 2015

Raamattukritiikkiä 16.5.2015



1 Sam 18:5 – 19:24
Saulin pännii Daavidin menestys: Daavid on mm. parempi tappaja.
25. Niin Saul sanoi: "Sanokaa Daavidille: 'Kuningas ei halua muuta morsiamenhintaa kuin sata filistealaisten esinahkaa, että kuninkaan vihollisille kostettaisiin'." Saul ajatteli surmata Daavidin filistealaisten kädellä.
26. Kun hänen palvelijansa ilmoittivat tämän Daavidille, häntä miellytti tulla sillä tavalla kuninkaan vävyksi. Ennen kuin määräaika oli kulunut umpeen
27. Daavid nousi, lähti miehineen ja kaatoi filistealaisia 200 miestä. Daavid toi heidän esinahkansa, täyden määrän, kuninkaalle tullakseen hänen vävykseen. Silloin Saul antoi tyttärensä Miikalin hänelle vaimoksi.
Tuo lienee yksi absurdeimmista Raamatun kertomuksista!

Joh 8:31 – 59
Jeesus puhuu taas kerran palturia. Hänellä ei ole mitään näyttöä jumalallisesta alkuperästään. Mistä lie Jeesus keksinyt väitteet alkuperästään. Jeesus on aivan selvästi hoidon tarpeessa.
Edelleen Jeesus puhuu pehmoisia jostain synnistä, mutta mitään näyttöä synnistä Jeesus ei esitä. Sen sijaan Jeesus esittää väitteen kaikkia muiden paitsi itsensä syntisyydestä. Epätavalliset väitteet vaativat poikkeuksellisen vahvoja todisteita, mutta niitä Jeesus ei esitä.

Ps 112:1 -10
Tässä yritetään vakuutella uskon erinomaisuudesta, mutta se epäonnistuu täydellisesti: mitään perusteita uskon erinomaisuudelle ei esitetä. Asioiden vain oletetaan olevan niin.

Snl 15:12 – 14
14. Ymmärtävä etsii tietoa, mutta tyhmien suu suosii mielettömyyttä.
Täten uskovat ovat juuri noita tyhmiä, sillä heidän uskolleen tieto on tappavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti