lauantai 9. toukokuuta 2015

Leo Mellerin pateettinen sanainspiraatio-oppi




Lähtökohtaisesti ihmiset puhuvat totta. Leo Mellerin kaltaisten uskovien kohdalla asia ei kuitenkaan ole ilmiselvä. Lähtökohtaisesti voidaan sanoa, että Leksa puhuu pääasiassa palturia. Leksan uusimman blogikirjoituksen voi lukea tuolta:

Tällä kertaa Leksa spekuloi (ja tämä on kauniisti sanottu) sanainspiraatio-opilla. Lähes kaikki Leksan argumentit ovat verifioimattomia. Leksa puhuu puppua ihan tietoisesti.

Mitä tahansa Raamatun sana- ja teksti-inspiraatio onkaan, se on tarkkaa työtä – Pyhän Hengen työtä, kuten uskomme.
Ja paino on sanoilla ”kuten uskomme”, mutta uskotte ilman todisteita.

”Lupaukset siis lausuttiin Abrahamille ja hänen siemenelleen.  Hän ei sano: ”ja siemenille”, ikään kuin monesta, vaan niin kuin yhdestä: ”ja siemenellesi”, joka on Kristus” (Gal. 3:16). Tällaisella tarkkuudella on Raamatun teksti syntynyt. Välimerkki ja yksi tavu ovat tarkasti juuri niin kuin niiden täytyy olla.
Taas kerran Leksa jättää kertomatta, että Raamatun kirjoitukset ovat pahasti korruptuneita. 

Miten muutoin kuin Pyhän Hengen sanelun – ja alas kirjoittamisen  valvomisen – kautta Jumala olisi voinut antaa oman Sanansa ihmiselle?
Nyt Leksan pitäisi demonstroida, että Pyhä Henki on reaalimaailman entiteetti. Edelleen Leksan pitäisi demonstroida luotettavasti, että Pyhä Henki on jollain tavoin toiminut, ja että ko. henki edustaa jotain jumalaa, joka sattuu olemaan juuri Jahve.

Ilmaisu ”sanella” tarkoittaa puhumista tavalla, jonka toinen kykenee kirjoittamaan paperille. Kun Raamatun sivuilla annetaan ymmärtää Jumalan puhuneen ja ihmisen taltioineen Hänen puheensa,  kysymys on  sanelusta.   
Tämäkin pitäisi pystyä demonstroimaan luotettavasti; muussa tapauksessa kyse on toiveajattelusta.

”Pyhä Henki tosiasiallisesti itse antoi, innoitti ja saneli  joka ainoan sanan, ja joka ainoan ilmaisun, yhden kerrallaan.” 
Näin kirjoittaa Sanalle uskollinen luterilainen.
Noin Leksa ja monet muuta haluavat uskoa, mutta eivät koskaan vaivaudu pohtimaan mekanismia, jolla ”sanelu” tapahtui. Kun asiaa tarkastelee vähänkään kriittisesti, se on uskon loppu. Sellainen ei taas sovi Leksan agendaan, koska rahahanat menisivät saman tien kiinni.

Jos – koska – Jumala on Kaikkivaltias, eikö Hän ihmisen ja ihmisen kaikki sielun ja ruumiin toiminnat oivaltaneena Luojana saisi ja voisi itse päättää tavat, joilla Hän jättää tahtonsa tajuttavassa muodossa ihmisten maailmaan?
Ei voi, koska ihmisellä on psyykkiset ja fyysiset rajoitteensa, joita Jahve ei ole lainkaan oivaltanut, vaikka Jahve väitetään olevan luojajumala. Jos Jahve olisi oivaltanut ihmisen ominaisuudet, hän olisi toiminut niin, ettei Leksa tarvitsisi puhua jumalansa puolesta. Kaikki tulkinnat Jahvesta olisivat turhia. Jahve on täten täysin rajoitettu ihmisen toimintatapoihin.

Jokainen sana – jokainen piirto – alkuperäisissä pyhissä kirjoituksissa on Jumalan Sanaa.
Näyttö puuttuu.

Raamatun historialliset tekstit ovat yhtä lailla Jumalan henkäyttämiä kuin selvästi pelastusviitteelliset opetuksen sanat.
Näyttö puuttuu.

Ensiksi: Jumalan Sana on ikuinen, ikuisesti pysyvä, muuttumaton Sana.
Näyttö puuttuu. Raamattukin on muuttunut vuosisatojen kuluessa.

Jumalan Sana on aina ollut Jumalassa.
Näyttö puuttuu.

Jumala loi ihmisen.
Näyttö puuttuu.

Tuli aika, jolloin Jumala alkoi ilmoittaa Sanaansa luoduillensa.
Näyttö puuttuu. Miksi tämä jumala ilmaisi itsensä vain yhdelle Lähi-idän primitiiviselle paimentolaisheimolle? Jahve sähläsi tässäkin asiassa, ja tämä ihan Raamatun mukaan.

Toiseksi: Raamattu on  Ainoan Jumalan henkäyttämä ainoa sanallinen ilmoitus maailmassa.  Ainoa!
Näyttö puuttuu. Tätä mantraa Leksa ja kumppanit jaksavat hokea, mutta eivät koskaan pysty esittämään mitään argumenttinsa tueksi. Leksa jutut voidaan siis ihan perustellusti hylätä epätosina.

Raamatun kirjoittajia – sanelun vastaanottajia – on 40 henkilöä.
Juuri kenenkään Raamatun kirjoittajan henkilöllisyyttä ei tiedetä: Leksa, miksi taas valehtelet?

Raamattu on kirjoitettu  Pyhän Hengen sanelun tuloksena 1 500 vuoden aikana.
Näyttö puuttuu.

Raamattu on ainoa Jumalan Kirja maailmassa.
Tuskin. Näin huono argumentointi ei ansaitse edes säälipistettä.

Vanhuksille tulisi olla lempeä, mutta Leo Mellerin kaltaista paskanpuhujaa voi vain halveksia. Leksa on tehnyt paskanpuhumisesta tuottoisan ammatin. Leo Meller on parhaimmillaankin vain pahainen huijari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti