torstai 7. toukokuuta 2015

Raamattukritiikkiä 7.5.2015



1 Sam 1:1 – 2.21
Samuelin takia suoritetaan taas eläinuhreja. Aika pateettisen huono itsetunto tuolla Jahvella, kun tarvitsee toistuvasti jos jonkinlaista uhria.

Joh 5:1 – 23
Johanneksen evankeliumin kirjoittaja on laittanut Jeesuksen tekemään taikatemppuja. Taikatemppujen ei uskoisi enää vakuuttavan ketään, mutta niin vaan jotkut pitävät taikatemppuja yhtä tosina kuin puhuvat aasit ja puhuvat käärmeet. Samat henkilöt vielä ilmoittavat, että Raamattu ei ole rationaalinen, mutta silti taikatemppuja tulee pitää tosina.
Jeesuksen egomania ilmenee seuraavasta, vaikka asiaa ei voi mitenkään verifioida:
22. Isä ei itse tuomitse ketään, vaan on antanut kaiken tuomion Pojalle,
23. että kaikki kunnioittaisivat Poikaa niin kuin he kunnioittavat Isää. Joka ei kunnioita Poikaa, ei myöskään kunnioita Isää, joka on hänet lähettänyt.
Raamatun Jeesus on aivan yhtä vastenmielinen hahmo kuin Raamatun Jahve. Selvää Jeesuksen hulluutta pidetään merkkinä yliluonnollisina kykyinä, mutta oikeasti ne ovat sitä mitä ovat – mielipuolisuutta.

Ps 105:37 – 45
Samaa menneisyyden muistelua kuin eilisessä psalmissa. Uskovien kannalta on vain katastrofaalista, että Exoduksesta ei tapahtunut ja Mooseskin kun fiktiivinen hahmo.

Snl. 14:28 – 29
zzz…zzz…zzz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti